Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy każda karta kredytowa jest dostępna także jako karta prepaid?

Napisany przez ADMCI4
Właściwie nie jestem fanem kart kredytowych, ponieważ skłaniają do wydawania pieniędzy, których się nie ma, a wcześniej czy później nastaje złe przebudzenie. To, co mi się podoba, to idea karty przedpłaconej. Ale są pewnie różnice jakościowe. Dlatego chciałbym wiedzieć, czy każda organizacja kart kredytowych oferuje oprócz swoich tradycyjnych kart kredytowych także kartę przedpłaconą. Czy można ją również bezpośrednio tam ubiegać o kartę???

Napisany przez KeksKrummel
Przy klasycznej karcie kredytowej otrzymujesz przyznaną kwotę kredytu, którą możesz wykorzystać - w przypadku kart prepaid możesz wydać tylko tyle, ile jest naładowane, jak wiesz.. Oprócz jakości, powinieneś zwrócić uwagę na koszty korzystania z usług różnych dostawców...

Napisany przez Ralph_Meiers
Nam znane są tylko karty przedpłacone Mastercard i Visa. Moim zdaniem akceptacja Diners Club i American Express nie jest interesująca. Karty prepaid Mastercard są bardziej powszechne, ja kupiłem jedną na www.yunacard.com. Akceptacja jest bardzo dobra, można ją również doładować z dowolnego miejsca za pomocą wiadomości SMS... W przeciwnym wypadku po prostu sprawdź w Google porównanie kart kredytowych. Pozdrowienia. Ralph

Napisany przez 2Escorpio
Ralph_Meiers pisze: znam tylko karty prepaid Mastercard i Visa. Akceptacja kart Diners oraz Amex moim zdaniem nie jest interesująca. Karty prepaid Mastercard są bardziej rozpowszechnione, ja sam posiadam jedną z www.yunacard.com. Akceptacja bardzo dobra, można też doładować ją z dowolnego miejsca za pomocą sms... poza tym wystarczy zajrzeć na Google pod hasłem porównanie kart kredytowych pozdrawiam ralph
Na pierwszy rzut oka nie sądziłbym, żeby to było opłacalne... płaci się przecież 3% za każdą transakcję... co przy częstym użytkowaniu sumuje się dość mocno.

Napisany przez Ralph_Meiers
możesz naładować go za pomocą cash-ticket, to jest darmowe ;-) w przypadku innych kart prepaid nie ma takiej możliwości darmowego doładowania... korzystam z karty prepaid tylko do zakupów online jako drugiej karty. Dla mnie ważne jest, żeby było oddzielone od mojego normalnego konta. Albo jeszcze lepiej, gdy korzystam z niej w restauracjach i kelner znika do tylnej sali O_o

Napisany przez 2Escorpio
Bilet gotówkowy? Mam wychodzić za drzwi przy -15 stopniach, żeby doładować moją kartę kredytową? Bardzo nierealistyczne, jeśli mam być szczerze. To, co mówisz, nie jest prawdą - większość kart przedpłaconych oferowanych przez renomowane banki można doładować bez dodatkowych opłat. Sparkasse, Commerzbank, Bank KardstadtQuelle (lub jak teraz się nazywa), LandesBankBerlin, adac itd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata