Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Gdzie można zapłacić kartą kredytową w Niemczech?

Napisany przez ADMCI4
Już zwróciłem uwagę na to forum i naprawdę mi się podoba. Zawsze gdy idę na zakupy, zauważam, że rzadko mogę zapłacić kartą kredytową. Kiedyś mieszkałem pół roku w USA i tam można było praktycznie wszędzie płacić kartą Visa. Dlaczego w Niemczech to nie jest możliwe? W większości przypadków można płacić tylko kartą EC i to mnie denerwuje. W takim razie nie potrzebuję naprawdę karty kredytowej, jeśli jej użycie jest tak bardzo ograniczone. Czy możecie mi powiedzieć, gdzie dokładnie można płacić kartą kredytową? Być może nie znam jeszcze wszystkich możliwości.

Napisany przez 2Bolitho
W większości restauracji i hoteli płatność kartą nie stanowi problemu. Niemieccy handlowcy internetowi często akceptują także karty kredytowe. Ja jednak wolę płacić przez PayPal, wtedy tylko jedna firma ma moje dane. Poza tym Niemcy są raczej zacofani pod tym względem. Jednak karta EC (Bankomatowa) jest również dobrą alternatywą i znacznie tańszym rozwiązaniem dla sprzedawcy.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: W większości restauracji i hoteli jest to możliwe bez problemu. Niemieccy sprzedawcy internetowi bardzo często akceptują także karty kredytowe. Ja jednak wolę płacić przez PayPal, wtedy tylko jedna osoba zna moje dane. W innych przypadkach Niemcy są raczej zacofani pod tym względem. Jednak karta EC jest także dobrą alternatywą i dla sprzedawcy znacznie tańsza.
Problemem jest jednak karta EC! Gdyby jej nie było albo gdyby nie była tak znacznie tańsza (albo karta kredytowa droższa), wtedy karty Visa i Mastercard byłyby o wiele bardziej rozpowszechnione! esco

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, jaki problem!? Chętnie zapłacę kartą debetową....

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Naja, Problem!? Ich zahle gern mit der kartą debetową....
Wiele krajów nie ma swoich własnych kart, ale wydają wizy Visa jako kartę debetową, kredytową i przedpłaconą... więc można nimi płacić wszędzie. Tak, EC to duży problem... Podróżujący z zagranicy są w Niemczech w kropce, ponieważ po prostu nie mają karty EC. A Maestro jest rzadko spotykane w DE... zazwyczaj naprawdę tylko Electronic Cash. Żaden inny kraj.

Napisany przez Marimore
Ale zależy również od tego, którą kartę kredytową się używa. Z kartą MasterCard lub Visa w Niemczech raczej nie będzie większych problemów z akceptacją niż z Diners Club lub American Express. Poza tym mam wrażenie, że handlowcy ostatnio dosyć nadążają pod względem płatności kartami kredytowymi. Z pozdrowieniami Mari

Napisany przez 2Bolitho
spróbuj zapłacić kartą w Media Markt lub w supermarkecie... Powodzenia!!

Napisany przez aliciamoreno
Najlepiej płacić w Internecie kartą kredytową, ale można również płacić w hotelach lub warsztatach.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: spróbuj zapłacić kartą kredytową w Media Markt lub w supermarkecie... Powodzenia!!
Więc praktycznie we wszystkich dużych miastach akceptowane są karty kredytowe w sklepach real, metro, rewe, perfetto, edeka, kaisers, tengelmann, reichelt.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata