Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak działa easy finanz?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jako zupełny laik, mam trudności z całym finansowaniem budowy i językiem fachowym banków. Chciałbym wiedzieć (wyjaśnione w sposób bardzo prosty) jak działa stawka easy finanz w Alten Leipziger. Założenie: pożyczka w wysokości 125 000 euro w Ing-Diba. Odsetki od tej pożyczki idą do Ing-Diba. Jednoprocentowa spłata trafia na konto oszczędnościowe w Alten Leipziger. Dodatkowo moje środki z programu oszczędzania majątku są przekazywane na konto oszczędnościowe. Mówi się, że po dziesięciu latach konto oszczędnościowe spłaca pożyczkę. Co dokładnie się wtedy dzieje? Jak to sobie wyobrazić i jak mogę obliczyć, kiedy wreszcie skończę spłacać? Mam nadzieję, że możecie mi pomóc!

Re: Jak działa easy finanz?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć davy_jones, Ze spłatą jednego procenta, czyli 104 euro oraz z dodatkowym wkładem majątkowym, razem w sumie 144 euro, nie można przypisać taryfy Alte Leipziger po 10 latach, co oznacza, że kredyt hipoteczny zostanie spłacony tylko częściową kwotą oszczędności budowlanych, a reszta będzie musiała zostać ponownie refinansowana według obowiązujących w rynku stóp procentowych. To złe rozwiązanie finansowe!! Idealnie byłoby spłacić całą kwotę oszczędności budowlanych, składającą się z salda oszczędności budowlanych i pożyczki budowlanej, hipotekę, a następnie spłacić tylko pożyczkę budowlaną - po stałej już dzisiaj oprocentowanej stopie procentowej! Jednakże uważam, że nie jest to najbardziej odpowiednia forma finansowania!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata