Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Do kiedy wynagrodzenie musi być na koncie???

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ jestem teraz bardzo zły, chcę zapytać na tym miłym forum o poradę. Pracuję w firmie z prawie 50 pracownikami i zespołem biurowym składającym się z 5 osób. Wśród nas jest dyrektor handlowy, który odpowiada za wypłaty. W ostatnim czasie często choruje, tak było także w zeszłym tygodniu. Zazwyczaj nasze pensje są zawsze na koncie do 25. lub 26. miesiąca. Niestety tym razem tak nie było, pomimo nadchodzącej pierwszej niedzieli adwentu. Nikt poza tą osobą nie jest w stanie przelać pensji, co naprawdę mnie złości. Czy pieniądze nie powinny być na koncie do określonego dnia? Czy ta osoba nie powinna zadbać o zastępstwo w tej sprawie? Pozdrowienia, Querus

Re: Do kiedy wynagrodzenie musi być na koncie???

Napisany przez 2Bolitho
Tak, musisz to zrobić. Kiedy? Informacje na ten temat znajdziesz w obowiązujących umowach, czyli w umowie o pracę, układzie zbiorowym pracy i/lub porozumieniu zakładowym. Zakładowa rada zakładowa może udzielić informacji w tej sprawie, jeśli istnieje. Będzie też pierwszym miejscem, do którego można zgłosić skargę. Jeśli taki organ nie istnieje, warto go założyć. Pracodawca spełnia swoje podstawowe zobowiązanie z umowy o pracę wypłacając wynagrodzenie punktualnie. To jest takie same, jakbyś zawsze spóźniał się do pracy. Teraz praktycznie możesz nałożyć ostrzeżenie na pracodawcę... Aby być jasnym, pracodawca MUSI płacić punktualnie (w jaki sposób to zorganizuje). W przeciwnym razie będzie to złamanie obowiązków wynikających z umowy o pracę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata