Cześć ponownie
Zainteresowania nie ma co do odsetek, ale obecnie na rachunkach oszczędnościowych są one na poziomie 1%-2% rocznie, co w zwykłych okolicznościach (a zwłaszcza w obecnym środowisku rynkowym) powinno wystarczyć dla srebra. Prawdopodobnie nawet więcej. Oczywiście, ze względu na obecnie wysoką cenę srebra, nie jest to obecnie zbyt atrakcyjne. Ale jak powiedziałem wcześniej: 18 lat to długi okres, i nie jesteśmy pewni, czy
euro wciąż będzie istnieć, ani ile wtedy będzie warte... To pozostawiamy otwarte. Jesteśmy pewni, że UE zrobi wszystko, by utrzymać
euro przy życiu. Czy im się to uda, zobaczymy. Jednakże, zgodnie z wieloma ekspertami, pewne jest to, że obecny mechanizm ratunkowy
euro jest w stanie wesprzeć Grecję, Irlandię i Portugalię, ale kiedy / jeśli Hiszpania wpadnie w kłopoty i / lub Włochy, parasol nie wystarczy. Uważam, że prosta rozbudowa nie przejdzie. Zatem poczekajmy, co przyniesie przyszłość. Wielu ludziom wciąż nie zdaje się być w pełni świadomych sytuacji.
Nie chcę przyciągać diabła za paznokieć. Ale warto zachować czujność.
Jak powiedziałem: to co planujesz to długoterminowa inwestycja. A ponieważ chcesz oszczędzać co miesiąc, opcją pozostaje plan oszczędnościowy lub
konto oszczędnościowe, jeśli chcesz odsetek.
Ostateczna decyzja należy do Ciebie. Nikt Ci tego nie odbierze
Ja tylko powiedziałem Ci, co ja zrobiłbym lub co zrobię, gdy tylko będę miał/a siostrzeńca/siostrzenicę.
Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania, po prostu je zadaj
Pozdrawiam
EDYCJA: Srebro nie zaczęło rosnąć dopiero od kilku miesięcy. Trend srebra rozpoczął się już w 2009 roku. Widzisz:
Pozdrawiam jeszcze raz.