Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę wziąć kredyt dla przyjaciela

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chciałbym pomóc przyjacielowi, który obecnie przeżywa sytuację kryzysową. Ponieważ nie mogę mu pożyczyć potrzebnych pieniędzy, zastanawiam się nad wzięciem kredytu dla niego. Posiadam regularne dochody, więc zazwyczaj nie byłoby to problemem. Co jednak zrobić, jeśli za 2-3 lata będę chciał sam wziąć kredyt? Czy wystarczy, jeśli mój przyjaciel potwierdzi pisemnie, że wziąłem ten kredyt dla niego? W przeciwnym razie mogę znaleźć się w trudnej sytuacji. Kto zna się na tym? Pozdrowienia, Steeven

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... gdy tylko kredyt zostanie udzielony, to nie ma znaczenia, co zrobisz z pieniędzmi... czy dalej je pożyczysz, czy też podarujesz bezdomnemu, itd. kredyt jest zaciągnięty na ciebie, odpowiadasz za niego i jeśli twoje dochody nie wystarczają na kolejny kredyt... to go nie otrzymasz. Zatem absolutnie nie ma znaczenia, dokąd poszły pieniądze ani komu je dałeś. esco

Napisany przez PiBo
Oczywiście, Twój instynkt pomocnika zasługuje na uznanie. Ale twój nazwisko jest umieszczone w umowie i jeśli coś pójdzie nie tak, będziesz ponosić odpowiedzialność. Bez wymówek. Osobiście nigdy bym czegoś takiego nie zrobił, widziałem już, jak konie gryzą przed apteką. Nie ufaj nikomu poza sobą. Oczywiście, jest to godne pochwały, ale może Ci to zaszkodzić, jeśli coś pójdzie nie tak. Załóżmy, że zostaniesz potrącony przez samochód i nie będziesz mógł potem pracować, to oczywiście głupi przykład, ale chcę tylko zwrócić Ci uwagę na to, co się może wydarzyć. A jeśli nie będziesz miał przychodu, to będziesz miał problem, nie on. A co będzie za wiele lat, tego dziś nikt nie wie. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata