Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy stopa procentowa może zmieniać się w trakcie okresu kredytowania?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dobry wieczór, w zeszłym roku wziąłem kredyt, aby nieco złagodzić swoją sytuację finansową. Dzięki temu mogłem uregulować swoje zadłużenie i trochę sobie pozwolić. Oprocentowanie było atrakcyjne w zeszłym roku i nadal jest bardzo korzystne. Mam jednak obawy, że w przyszłych latach oprocentowanie znacząco wzrośnie, co sprawi, że moje zobowiązanie również zdrożeje. Nie jestem pewien, czy oprocentowanie może zmieniać się w trakcie trwania kredytu. Zanim zapytam w swoim banku i obudzę śpiącego psa, wolałbym zapytać tutaj, na tym dobrze zorganizowanym forum. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez 2Bolitho
To zależy od kredytu. To nie jest standardowe. Istnieją jednak kredyty z zmiennym oprocentowaniem. Zwłaszcza w okresach niskich stóp procentowych, moim zdaniem to nie ma sensu. Zakładam, że Twój kredyt ma stałą stopę procentową. Znajdziesz to również w warunkach kredytowych w umowie kredytowej. To, co zastanawiam się ciągle, to dlaczego ludzie zawierają umowy, których warunki nie rozumieją/nie znają. Przecież nie kupuje się funta masła, tylko przeprowadza transakcję na dużą skalę. Jak można to zrobić, nie rozumiejąc, co się właściwie robi. No cóż, chyba nigdy tego nie zrozumiem....

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Co mnie zastanawia, to dlaczego ludzie zawierają umowy, których warunków nie rozumieją/zna. Mam na myśli, że nie kupuje się funta masła, a przeprowadza się transakcję o znacznym zakresie. Jak można to zrobić, nie rozumiejąc, co się właściwie robi. No cóż, pewnie nigdy tego nie zrozumiem....
Gdy bierze się kredyt, zazwyczaj ma to swoje uzasadnienie... zwykły obywatel bierze go na konsumpcję, Dom lub samochód i ma w tym mniejsze doświadczenie... Dlatego nie zna warunków i możliwości, i zwykle z radością, że kredyt zostaje zatwierdzony... reszta przestaje być ważna. Ludzie, którzy regularnie biorą kredyty np. ze względów zawodowych, zauważają już więcej detalów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata