Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Jaki zawód przynosi dobrą pensję?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam 38 lat i pracuję w dziedzinie społecznej. W zasadzie lubię swoją pracę, ale zauważam, że finansowo nie radzę sobie. Ponieważ będę musiał pracować jeszcze wiele lat i chciałbym sobie pozwolić na pewne rzeczy w życiu, nie mam ochoty męczyć się przez kolejne 30 lat każdym euro. W razie potrzeby byłbym gotowy podjąć nowe szkolenie lub zmienić branżę. Jednakże najpierw chciałbym dowiedzieć się, co w ogóle ma sens. W jakich zawodach można obecnie uzyskać dobre dochody? I co jest jeszcze realistyczne w moim wieku? Pozdrowienia, Neon

Napisany przez Marimore
Cześć Neon, czy zdobyłeś również doświadczenie zawodowe w innej branży? jakie wykształcenie otrzymałeś? gdzie są Twoje mocne strony? Ogólnie nie można odpowiedzieć na Twoje pytanie, zawsze potrzebna jest też odrobina szczęścia - niezależnie od branży, w której pracujesz... Pozdrowienia Mari

Napisany przez 2Bolitho
Uważam, że podążasz w złym kierunku. Czy naprawdę chcesz pracować po to, by zarabiać dużo pieniędzy? A potem? Co chcesz zrobić z pieniędzmi? Zadaj sobie pytanie Dlaczego i zastanów się nad odpowiedzią. Poza tym poszerz swoje horyzonty. Czy istnieją inne możliwości, które pozwolą Ci realizować swoje motywacje? Być może w zupełnie inny, nowy sposób. A teraz polecam książkę: Thilo Baum - Mach Dein Ding! Moje doświadczenie wskazuje, że ludzie odnoszący sukces (najczęściej także finansowy), to ci, którzy znaleźli swoją specjalną niszę i są w niej specjalistami. Dotąd nie słyszałem wiele o ludziach, którzy odnoszą trwały sukces i są względnie zadowoleni tylko dlatego, że zarabiają dużo pieniędzy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata