Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak dokładnie są rozliczane transakcje zagraniczne kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Jestem aktywnym użytkownikiem mojej karty kredytowej, ale dotychczas tylko w strefie euro. W przyszłym lutym planuję jednak polecieć do Anglii na kilka tygodni, aby odbyć tam praktyki. Chciałbym teraz dowiedzieć się, jak działa rozliczenie moich transakcji kartą. Mam nadzieję, że używanie karty w Anglii nie będzie problemem. Ale ponieważ w Anglii nie ma euro, transakcje będą rozliczane według jakiegoś kursu. Czy decydujący jest kurs obowiązujący w dniu rozliczenia, czy ten z dnia, w którym karta została użyta?

Re: Jak dokładnie są rozliczane transakcje zagraniczne kartą kredytową?

Napisany przez 2Escorpio
MeisterPropper pisze: Jestem pilnym użytkownikiem mojej karty kredytowej, jednak dotychczas tylko w strefie euro. W przyszłym lutym prawdopodobnie pojadę na kilka tygodni do Anglii, żeby tam odbyć praktyki. Chciałbym teraz dowiedzieć się, jak to działa, gdy transakcje mojej karty są rozliczane. Mam nadzieję, że użycie karty w Anglii nie stanowi problemu. Ale ponieważ w Anglii nie ma euro, transakcje muszą być rozliczone po jakimś kursie. Czy decydujący jest kurs obowiązujący w dniu rozliczenia, czy w dniu użycia karty?
Hej... żadne z nich... decydujący jest kurs na dzieniu jej księgowania... OZNACZA TO... że jeśli na przykład płacisz 1 stycznia, ta kwota zostanie początkowo zablokowana, aż handlowiec dokona rozliczenia tej kwoty... i w dniu, w którym to zrobi (zwykle w ciągu 1-3 dni - ale może trwać do 12 dni) zostanie rozliczone, i tego dnia zostanie użyty kurs. W zależności od karty, zdarza się, że w niektórych krajach najpierw zamieniana jest na walutę krajową w USD, a następnie w euro. esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata