Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie samochodu jest widoczne w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cieszę się, że znalazłem forum, gdzie nawet jako laik można zadać pytanie. Chciałbym kupić nowy albo prawie nowy samochód, ale potrzebuję kredytu. Na pewno w moim raporcie kredytowym w Schufa jest już wiele informacji, ponieważ miałem już kilka kredytów i nie zawsze wszystko przebiegało tak gładko. Dlatego dla mnie ważne jest dowiedzieć się, czy finansowanie samochodu jest zasadniczo rejestrowane w Schufa. Bank ma samochód jako zabezpieczenie, więc w tym sensie nie ponosi żadnego ryzyka. Ktoś może mi coś na ten temat powiedzieć? Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Hej, Jeśli masz Dom wart 100 000 euro i bierzesz kredyt na 5 000 euro... również jest to odnotowane w Schufie - Schufa rzekomo działa w najlepszym interesie klienta... aby nie popaść w długi. Więc wracając do twojego pytania... TAK, kredyt samochodowy / finansowanie jest rejestrowane w Schufie. Pozdrawiam, esco

Napisany przez m.Schmitz
Cześć, o ile mi wiadomo, każda pożyczka i kredyt trafia do Schufa. To, czy staje się z tego tzw. negatywny wpis, zależy wyłącznie od tego, czy raty są spłacane punktualnie, czy też występuje zwłoka. Jak wpływają na nowe życzenie kredytowe zaległości z przeszłości w Schufa? Myślę, że zależy to również od rodzaju wpisów i nowego życzenia. Pozdrowienia

Napisany przez Doso
Nieprawda, do rejestru wprowadzane są tylko wpisy od instytucji, które współpracują z firmą Schufa. Schufa nadal jest prywatną firmą, a nie instytucją publiczną, więc nie ma obowiązku wprowadzania wpisów i innych.

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Źle, wpisy pochodzą tylko od instytucji, z którymi współpracuje Schufa. Schufa nadal jest prywatną firmą, a nie organem państwowym, więc nie ma obowiązku wpisu ani czegoś podobnego.
To jasne, ale która bank dzisiaj nie jest już podłączony do Schufy, poza małymi bankami oszczędnościowymi lub bankami Raiffeisen w najbardziej wiejskich obszarach? g

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata