Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: nowa praca

Napisany przez bjoern26
@all Ukończyłem szkolenie na kupca ubezpieczeń i finansów specjalizującego się w doradztwie finansowym. Szkolenie odbyłem u brokera ubezpieczeniowego. Teraz do mojego problemu i pytań. Obecnie pracuję jako samozatrudniony w firmie i moje dochody pochodzą wyłącznie z prowizji. Niestety, nie wyobrażam sobie przyszłości, w której będę polegać wyłącznie na prowizji jako źródle utrzymania. Czy istnieje możliwość przejścia na stanowisko zatrudnienia, gdzie otrzymuję stałe wynagrodzenie plus ewentualne prowizje? Wiadomo, że prowizje w takim przypadku nie będą tak wysokie jak w przypadku wyłącznego polegania na prowizji. Czy ktoś może mi w tej kwestii pomóc, a może nawet jakiś oferent mógłby mi złożyć propozycję. Cieszę się z każdej pomocy! Pozdrowienia, Björn

Re: nowa praca

Napisany przez 2Bolitho
Na prosiła mnie tu pewna sprawa. Co dokładnie oznacza być samodzielnym? Zarejestrowałeś firmę czy założyłeś spółkę z o.o. i teraz sprzedajesz ubezpieczenia itp.? Jak sobie to wyobrazić? Jest taki termin jak fałszywa samodzielność. Fałszywa samodzielność? Wikipedia Możliwe, że faktycznie jesteś już w stosunku pracy. Sprawdź to. W przeciwnym razie oznacza to pisanie podań o pracę, jeśli sam nie możesz lub nie chcesz zaoferować oferty odpowiedniej dla określonego rynku. Mam na myśli, czy naprawdę chcesz mieć miejsce pracy? W zasadzie jest ono tak samo niepewne jak samozatrudnienie. W zasadzie jest to dochód, którego dążysz. A może to osiągnąć na wiele sposobów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata