Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jakie są skutki wypadku samochodowego w ubezpieczeniu?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Mam samochód, który ma już 11 lat. Dlatego obok obowiązkowego OC mam tylko ubezpieczenie AC. Ostatnio, jadąc autostradą, mały kamień uderzył w przednią szybę i spowodował rysę. Naprawiłem już szkodę i złożyłem rachunek w moim ubezpieczeniu. Ponieważ nigdy wcześniej nie miałem szkody AC, jestem trochę niepewny. Czy teraz mam się spodziewać, że zostanę przeniesiony na wyższy poziom zarówno w ubezpieczeniu AC, jak i w OC? A jeśli tak, o ile poziomów zostanę podniesiony? Dotychczas musiałem płacić składkę w wysokości 45%. Pozdrawiam, BennoB

Napisany przez PI112
Cześć, Wymiana twojej szyby podlega ubezpieczeniu komunikacyjnemu. Tutaj nie ma stopni procentowych, składka pozostaje taka sama. ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej wzrośnie po spłaceniu szkody przez ubezpieczyciela, ale tylko jeśli zaszkodziłeś komuś innemu i ta osoba otrzymuje odszkodowanie. Szkody własne nie obciążają polisy OC. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Gerd
Jeśli pęknięcie zostało naprawione, nie ponosi ona żadnych kosztów. Jeśli szyba została wymieniona, obowiązuje własna składka. W ubezpieczeniu awaryjnym nie ma awansu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata