Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Hurra, dostaję Pracownicze Plany Kapitałowe!!!

Napisany przez SilverLiquid
Cześć drogie Forum Finansowe. Ostatecznie otrzymuję swoje środki z programu oszczędnościowego na cele mieszkaniowe (VWL) - w sumie 20 euro, i chciałbym dołożyć 20-30 euro, aby coś zaoszczędzić.... Moje pytanie teraz brzmi, co zrobić najlepiej??? Oszczędzanie budowlane jest oczywiste i już trochę znane, ale czy istnieją inne interesujące formy inwestowania, które również trochę się opłacają w określonym okresie czasu??? Możliwe, że istnieją pewne reguły, których należy przestrzegać...... Być może ktoś ma dla mnie wskazówki lub sugestie, które pozwolą mi dowiedzieć się więcej.... Już trochę przeszukałem i poprosiłem o kilka informacji drogą e-mailową, z niecierpliwością czekam na odpowiedzi... Wiem również, że nie spodziewam się MEGA zysków, myślę o stopach w granicach od 0,5% do 2% może być!!1 Pozdrowienia, Marco i z góry dziękuję za Waszą pomoc.

Napisany przez Sergio
Złoto-Depozyt Zarządzanie aktywami Oszczędzanie w papierach wartościowych Jeśli zrobisz to właściwie, bardziej opłaca się niż oszczędzanie na budowę. W przypadku zarządzania aktywami i oszczędzania w papierach wartościowych ważne jest, aby wybrać odpowiednią firmę i portfel inwestycyjny, aby osiągnąć sukces. W przypadku depozytów złota liczy się tylko wysokość opłat zarządczych i dostępność depozytu - przecież złoto pozostaje złotem. Tak, można też wykorzystać do tego składki na ubezpieczenie społeczne.

Napisany przez SilverLiquid
Cześć Sergio! Dziękuję za email w Finansowym Forum. Czy możesz mi złożyć ofertę lub dać wskazówkę dotyczącą mojej VL w złocie? Chciałbym wpłacać co miesiąc 50 euro!!! 19 euro od pracodawcy i 31 euro wkład własny. Interesują mnie oczywiście koszty administracyjne!!! Pozdrowienia i dziękuję Marco

Napisany przez Sergio
Ofertę mogę złożyć tylko osobom mieszkającym w promieniu 100 km od Bielefeld. Oferuję długoterminową obsługę klientów i niechętnie podróżuję dalej - chyba że sami przyjadą do mnie. Choć mogę udzielić wskazówki, istnieje tyle dobrych dostawców, że praktycznie nie ma znaczenia, gdzie trafią. Osobiście polecam firmę Auvesta AG. To niemieckie przedsiębiorstwo o dobrej obsłudze i przystępnych kosztach. Ważne jest, aby inwestować w dostępne złoto, które jest zawsze dostępne. Tak jest w przypadku firmy Auvesta.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata