Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pożyczki bez BIKu?

Napisany przez tjacob
Cześć!
Byłem właśnie na stronie kredit123.de i zobaczyłem tam wiele ofert kredytów bez sprawdzania historii kredytowej (Schufa) albo z negatywną historią w Schufa.

Jak oni to robią? Przecież muszą żądać jakiegoś zabezpieczenia, a jeśli historia w Schufa jest negatywna, to oznacza, że ma się jeszcze długi, więc wartościowe przedmioty, takie jak nieruchomości obciążone hipoteką, mogą być w tle. W takim przypadku trudno mi sobie wyobrazić, że coś takiego nadal jest uznawane za zabezpieczenie.
Dlatego nie rozumiem, jak w takiej sytuacji nadal można udzielać kredytów.

Napisany przez 2Bolitho
wszystko zależy od ryzyka i oczekiwanego zwrotu. Wyższe ryzyko = wyższy zwrot. Zwykłe kredyty są nudne, na nich prawie nic się nie zarabia.... ;-)

Napisany przez m.Schmitz
Cześć, Zabezpieczenia nie zawsze mają związek z Schufą. Schufa to raczej centrala, w której prowadzona jest księga dotycząca zdolności kredytowej i zachowania płatniczego. Często w Schufie znajdują się nawet grzeszki młodości;-) Ale także długi, które zostały już spłacone, są tam widoczne, dopóki nie zostaną uregulowane. Wiele banków - takich jak kredyt - kredyt natychmiastowy - kredyt bez Schufy od bon-kredit.de - udziela także kredytów bez sprawdzania w Schufie. Jednakże od pewnej wysokości kredytu oczekiwane są zabezpieczenia w postaci regularnych dochodów lub podobnych. Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Tak, dlaczego nie. Istnieją obecnie formy finansowania, w których można dostać pieniądze nawet bez czystej historii kredytowej. Mój partner biznesowy na przykład dostał mały kredyt (myślę, że około 8000 €) na stronie Unternehmer Kleinkredit.de. Zawsze zależy to trochę od tego, na co i dlaczego? Ja bym powiedział, po prostu spróbuj... Pozdrowienia, SN

Napisany przez meierheinrich

Cześć!
Byłem właśnie na stronie kredit123.de i zobaczyłem tam wiele ofert kredytów bez sprawdzania w rejestrze dłużników (Schufa) lub z negatywną oceną w rejestrze.

Jak oni to robią? Przecież muszą żądać jakiegoś zabezpieczenia, a jeśli wynik w rejestrze Schufa jest negatywny, oznacza to, że dłużnik ma jeszcze zaległości, więc nawet aktywa takie jak nieruchomości obciążone hipoteką mogą się znajdować. W takim przypadku nie potrafię sobie wyobrazić, że coś takiego nadal mogłoby być uznane za zabezpieczenie.
Dlatego nie rozumiem, jak można nadal udzielać kredytów w takich sytuacjach.

Cześć, czy możesz mieć na myśli raczej www.kredit-123.de (czyli z myślnikiem)? bo na innej stronie nie widzę nic poza reklamą...

Napisany przez 2Escorpio

Cześć, czy możliwe, że miało się na myśli raczej www. kredit-123. de (czyli z -)? Ponieważ na innej stronie nie znajduję nic poza reklamą...

Strony po prostu już nie ma... kto wie, co tam się działo... jak często w obszarze pożyczki bez dochodu i zabezpieczenia.

Cześć,

tak, to jest możliwe. Czy istnieją inne polecane strony internetowe lub jakieś inne źródła informacji na ten temat? Dzięki i pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
hm... kredyt - kredyt natychmiastowy - kredyt bez sprawdzania w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) oferowany przez bon-kredit.de wydaje się być dość wiarygodny i jest już od kilku lat na rynku. Oczywiście taki kredyt bez sprawdzania w Biurze Informacji Gospodarczej ma swoją cenę w postaci wysokich odsetek itp., ale sądzę, że to jest zrozumiałe.

Jednak ja tylko SŁYSZAŁEM przez lata, że są wiarygodni... sam nie miałem z nimi do czynienia... więc sprawdź to sam, przeczytaj wszystkie regulaminy i warunki przed zawarciem umowy, I NIE PŁAC NIC z góry za żadne koszty ani prowizje pośredników.

btw: kredyt bez sprawdzania w Biurze Informacji Gospodarczej jest ograniczony do kwoty 3000 euro... wszystko inne jest nierealne.

pozdrawiam, esco

Napisany przez Vanessa24
Jak to wygląda w przypadku chęci uzyskania debetu? Czy można go zdobyć bez sprawdzania w Schufa? Ponieważ nie znam się zbyt dobrze na tym i właśnie ten problem przyszedł mi do głowy. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi odpowiedzieć.

Napisany przez Kfinner
Musisz być naprawdę ostrożny, żeby nie wpaść z deszczu pod rynnę. Zanim zdecydujesz się na kredyt, koniecznie sprawdź, czy wszystko jest naprawdę wiarygodne.

Napisany przez 2Escorpio

Jak to wygląda w przypadku chęci uzyskania debetu? Czy można go otrzymać bez zapytania w Schufie? Ponieważ nie mam zbyt dużo wiedzy na ten temat i właśnie przyszło mi na myśl to pytanie. Byłoby miło, gdyby ktoś mógł mi na nie odpowiedzieć.

Nie, debetu nie otrzymasz bez sprawdzenia w Schufie.

Napisany przez VSFinance
Dla przedsiębiorców istnieje również możliwość skorzystania z mikrokredytu Funduszu Mikrokredytowego w Niemczech. Fundusz ten został uruchomiony przez UE i Republikę Federalną w celu zapewnienia przedsiębiorcom bez dostępu do rynku finansowego możliwości uzyskania kredytu.

Tutaj udzielane są pożyczki do 20 000 € na realizację pomysłów biznesowych.

Mikrokredyty można ubiegać się w akredytowanych instytucjach mikrofinansowych. To one także decydują o udzieleniu kredytu. Ocena zdolności kredytowej lub wynik w Schufa jest tu raczej drugorzędny, głównie chodzi o osobę, jej motywację i pomysł biznesowy.

Aby uzyskać więcej informacji, wystarczy po prostu wyszukać mikrofinansowanie.

To brzmi bardzo interesująco! Sprawdzę też tę mikrofinansowanie

Napisany przez VSFinance

Brzmi bardzo interesująco! Muszę sprawdzić tę mikrofinansowanie.

Cieszę się. Jeśli masz jakieś pytania, śmiało napisz do mnie, jestem zawsze do Twojej dyspozycji.

Napisany przez markAntony

Cześć!
Byłem właśnie na stronie kredit123 i zobaczyłem tam wiele ofert kredytowych bez sprawdzania w Schufa lub z negatywną historią w rejestrze Schufa.

Jak oni to robią? Przecież muszą wymagać jakiegoś zabezpieczenia, a jeśli historia w Schufa jest negatywna, oznacza to, że nadal ma się długi, więc nawet majątek, takie jak nieruchomości obciążone hipotekami, może być zagrożony. W takim przypadku nie mogę sobie wyobrazić, aby coś takiego nadal mogło być uznane jako zabezpieczenie.
Dlatego nie rozumiem, jak można nadal udzielać kredytów.

Na kredit123.de nie ma nawet podanego informacji o właścicielu. Prawnik z pewnością ucieszyłby się, gdyby skierował tam swoje kroki!
Na takich stronach zawsze trzeba zachować ostrożność!
Teraz odnośnie twojego pytania, jak to robią:

Dla tych banków udzielających takie kredyty nie ma znaczenia co, kiedy i gdzie zrobiłeś, dlatego nie są zainteresowani, czy jesteś pozytywnie czy negatywnie notowany w Schufa. Chcą tylko wiedzieć ile zarabiasz, i jeśli zarabiasz wystarczająco, dostaniesz kredyt - tak prosto! Jeśli jesteś zainteresowany takim kredytem, sprawdź kredit-negative-schufa.de Są oni wiarygodni i wiedzą, o czym mówią.

Życzę powodzenia!

Pozdrowienia, Mark

Napisany przez Mark07
Mam tzw. kredyt bez sprawdzania w Schufa w firmie gokredit, nawet 5000, ale musiałem czekać prawie 2 tygodnie na wypłatę. Musiałem przesłać kopię dowodu, 2 wypłaty i 2 wyciągi z konta bankowego i to wszystko. Tutaj możesz przeczytać, jakie dochody musisz mieć, aby otrzymać kredyt w wysokości 3500 lub 5000. gokredit.de/kredit-ohne-schufa

Pozdrawiam, Marko

Napisany przez Smutny
W zasadzie istnieją takie kredyty, ale zazwyczaj z wyższymi warunkami, musisz sprawdzić w Google.
Jest wiele stron.

Napisany przez Gell
Gokredit:

Przejrzałem to wszystko. Po raz pierwszy wydaje się godny zaufania.
I tak, nic nie jest darmowe. Ten, kto nie przeraża się rocznym oprocentowaniem rzędu około 12%, otrzyma (jeśli spełnione są określone warunki) później pieniądze (3000 lub 5000) na konto praktycznie z 100% pewnością.
I to wszystko bez konieczności dokonywania wpłaty z góry i/lub wymogu zawarcia umowy ubezpieczenia lub umowy oszczędnościowej.

Podejrzewam, że stoi za tym coś podobnego do SigmaKreditBank z Liechtensteinu.

jednak ktoś, kto oferuje kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa w kwocie 100 000, od razu dyskwalifikuje się w moich oczach.

Rozumiesz?

Napisany przez Timo87
Niektórzy ludzie naprawdę myślą, że odkryli kamień filozoficzny. Ostatnio ktoś mnie zasypywał: nie wiesz, co można zrobić, miałem już 50 000 euro. Potem powiedział, że nie musiał tego niczego zwracać. Wtedy zastanawiam się, czy to możliwe? Mówił, że skorzystał z usług kilku instytucji. Pozdrawiam, jestem zdania, że nic nie ma za darmo.

Napisany przez polo
Tak, tutaj naprawdę nic nie jest za darmo. Osoba z niską zdolnością kredytową dostaje pożyczkę bez badania BIK tylko na wyższy procent. Ale można także pożyczyć od osób prywatnych, ja miałem dobre doświadczenia z auxmoney na przykład. Boncred jest na rynku od około 40 lat, nie słyszałem o nich nic negatywnego.

Napisany przez markAntony

Tak, naprawdę nic nie przychodzi łatwo. Kto ma złe konto w Biurze Informacji Kredytowej, dostaje kredyt bez BIK tylko pod wyższe odsetki. Ale można też pożyczyć pieniądze od osób prywatnych, miałem dobre doświadczenia z auxmoney na przykład. Boncred działa już od około 40 lat, nie słyszałem o nich nic negatywnego.

Tak, to naprawdę prawda! Miałem z tym również dobre doświadczenia!

Napisany przez 2Escorpio

Tak, naprawdę nic nie jest darmowe.

To nieprawda, dostajesz codziennie 24 godziny za darmo, aby uczynić swoje życie takim, jakim chcesz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata