Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Commerzbank: Podwójna stopa zwrotu

Napisany przez Andy24
Cześć, chcę zainwestować 10000 i zorientowałem się w Commerzbanku (tzw. podwójna stopa zwrotu): 5000 zostanie zainwestowane na pół roku pod 3% 5000 będzie przeznaczone na zmienną inwestycję Czy ktoś miał już z tym doświadczenie? Dziękuję za informacje Pozdrowienia Andy

Napisany przez 2Bolitho
Co dokładnie oznacza zmienna lokata? A co z kosztami? Najlepiej samemu zapoznać się z zagadnieniem inwestycji. Nie bój się, to nie zajmie wiele czasu, nie jest tak trudne i nie boli. Następnie, w zależności od celu inwestycji, podziel je na różne klasy i pozycje inwestycyjne. Na przykład jedną trzecią obligacji, jedną trzecią akcji i jedną trzecią surowców. Następnie nie np. jedną obligację o wartości 3000 euro, a 3 po 1000 euro. Jest to tylko przykład, zależy to od indywidualnej perspektywy na przyszłość. Proszę inwestować tylko w produkty, które się rozumie. Dotyczy to zarówno własnych pozycji, jak i produktów bankowych. Poza tym Commerzbank nie doradzała ani nie robiła mądrze, tylko prowadziła rozmowę sprzedażową. To jest duża różnica. W bankach i firmach ubezpieczeniowych jest to mniej zauważalne. Na przykład u handlowców samochodowych jest to bardziej jednoznaczne.

Napisany przez Andy24
Dziękuję za informację. Do tej pory miałem tylko kontakt telefoniczny, zapytałem o dostępne możliwości. W przyszłym tygodniu odbędę spotkanie doradcze i dowiem się szczegółów. Myślałem tylko, że ktoś miał doświadczenia z tego typu inwestycją w Commerzbank. Kwestie, na które mam zwrócić uwagę, zostały już wspomniane przez poprzednią osobę.

Napisany przez 2Bolitho
Brak rozmowy doradczej. Rozmowa sprzedażowa. ;-)

Napisany przez EuroPaule
Bolitho pisze: Brak rozmowy doradczej. Rozmowa sprzedaży. ;-)
Cześć, W temacie polecam - zawsze z przyjemnością - ten artykuł. Po przeczytaniu o tej wspaniałej formie inwestycji sprawdziłem na stronie internetowej CoBa. Nic z tego. Dziwne. Następnie Google wypatrzył dla mnie wpis z forum czasopisma Brigitte (!) z lata 2008 roku, w którym już kiedyś pytano o podwójną stopę zwrotu. Informacje z tego postu: a) Commerzbank Rendite doppel 50% w produkcie zarządzania majątkiem 50% w lokacie terminowej (3,50% na 6 miesięcy) Jak wspomniałem, pochodzi to z 2008 roku. Ale z Twojego opisu wynika, że zasadniczo niewiele się zmieniło. Połowa pieniędzy zostanie zainwestowana w produkt porównywalny do funduszu. Prawdopodobnie zostanie pobrana opłata porównywalna do prowizji przy wydatkach. Dodatkowe odsetki na 6 miesięcy będą finansowane z tej opłaty. Bankowi udało się zatem sprawnie skierować 50% Twoich pieniędzy w produkt, na którym zarobi długoterminowo w sensowny sposób. Myślę, że podział między bezpieczeństwem (lokata terminowa) a szansą na zysk (zarządzanie majątkiem lub fundusz) nie powinien zależeć od struktury produktu bankowego. Rozsądnego fundusza możesz nabyć bez prowizji w dyskoncie funduszy. A porównując warunki lokat terminowych, istnieje wiele stron internetowych. Najlepszą inwestycją jest czas poświęcony na zdobycie wiedzy. To nie niesie ze sobą ryzyka straty, ale znacznie zwiększa szanse na zysk! Pozdrowienia Paule

Napisany przez ProperSoul
Artykuł, do którego odnośnik umieścił EuroPaule, jest naprawdę BARDZO wart przeczytania. Koniecznie przeczytaj go, zanim podejmiesz jakąkolwiek decyzję. Być może warto dokładnie sprawdzić w Commerzbanku, jakie koszty by Cię spotkały. Następnie porównaj zysk z lokaty terminowej. Pozdrawiam

Napisany przez Birgit
Cześć, to brzmi jak fest+Fonds od Comdirect. 50% jako depozyt terminowy na 6 miesięcy za 4% p.a. 50% w funduszu z 50% zniżką na AA. Opłata za depozyt wynosi niecałe 2 € miesięcznie. Birgit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata