Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Do jakiej wysokości mogę płacić kartą MasterCard?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Moi przyjaciele zawsze próbują mnie przekonać, że lepiej byłoby mieć kartę Visa. Twierdzą, że karta MasterCard jest droższa i że można nią płacić tylko w bardzo ograniczony sposób. Zarówno jeśli chodzi o miejsca, jak i kwotę. Nie mogę tego tak po prostu potwierdzić, bo jeszcze nie wypróbowałem wszystkiego. Czy naprawdę z kartą MasterCard można płacić tylko do określonej kwoty i czy jest mniej akceptowana niż karta Visa? Pozdrawiam Mambo

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Mambo, Visa i Mastercard są praktycznie równie reprezentowane na całym świecie. Istnieją kraje, w których jest więcej kart Visa, a inne gdzie więcej jest kart Mastercard, ale proporcje są bardzo zbliżone. Tak, Mastercard ma ograniczony limit, który udziela Ci bank lub który wynegocjowałeś (miesięcznie)... to samo dotyczy karty Visa. Ponieważ to bank ustala limit dostępności, a nie Visa ani Mastercard, otrzymasz ten sam limit dostępności w tej samej banku, niezależnie od tego, czy składasz wniosek o kartę Visa czy Mastercard. esco

Napisany przez Doso
Obydwie duże karty, czyli Mastercard i Visa, praktycznie nie różnią się już od siebie. Ostatecznie warunki zależą tak czy siak od banku emitującego kartę, czyli również od limitu dostępu. Może się zdarzyć, że warunki różnią się między poszczególnymi bankami przy kartach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata