Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Porównanie kont osobistych

Napisany przez lagerman
Cześć, Chcę założyć nowe konto osobiste i porównałem różne oferty na jednej stronie. Zalecono mi konto w DAB-Bank. Czy ktoś z was ma pozytywne lub negatywne doświadczenia z tą bankiem?

Napisany przez ProperSoul
Cześć Lagermanie, to co wiem na szybko, to że DAB Bank należy do grupy Cash Group, do której należą również m.in. Commerzbank i inne. Spośród dużych grup bankowych (Cash Group, Sparkassen, Cash Pool) ta ma - o ile mi wiadomo - drugą największą liczbę bankomatów w D. oraz wysokie opłaty za wypłaty z obcych bankomatów (w tym przypadku Sparkassen lub Cash Pool). Nie wiem, na podstawie jakich kryteriów dokonałeś swojego wyboru, ale prawdopodobnie masz swoje powody, dlaczego np. comdirect, DKB czy 1822direkt nie są ganz oben na Twojej liście. TUTAJ znajdziesz dalsze linki do tych 3 kont oraz konta DAB, jeśli nie chcesz szukać w internecie. I jeszcze jedna rada: spróbuj zastanowić się, gdzie (Sparkasse, Cash Group, Cash Pool) zazwyczaj wypłacasz pieniądze, jaką kartą (debitową lub kredytową), czy dużo podróżujesz za granicę (istotne w przypadku obcych walut), czy preferujesz przekazy papierowe czy online, czy potrzebujesz sieci oddziałów z osobistym opiekunem itp. W zależności od swojej sytuacji wartość finansowa na podstawie cenników różnych banków/kont i podjąć decyzję na tej podstawie. Mam nadzieję, że mogłem Ci trochę pomóc. Pozdrowienia

Napisany przez Marimore
ProperSoul pisze: Cześć Lagerman, To, co wiem na szybko, to że bank DAB należy do grupy Cash Group, do której należą między innymi Commerzbank i inne banki. Spośród dużych grup bankowych (Cash Group, Sparkassen, Cash Pool), ta ma - moim zdaniem - drugą najlepszą gęstość bankomatów w Niemczech oraz wysokie opłaty za wypłaty z obcych bankomatów (w tym przypadku Sparkassen lub Cash Pool). Pozdrawiam
Czy DAB nie należy do Hypovereinbanku? Pozdrawiam, Mari

Napisany przez Birgit
Do grupy CashGroup należą Commerzbank, Deutsche Bank, HypoVereinsbank i Postbank.

Napisany przez 2Escorpio
Birgit pisze: Do CashGroup należą Commerzbank, Deutsche Bank, HypoVereinsbank i Postbank.
Plus wszystkie przejęte firmy, takie jak Berliner Bank, Dresdner Bank (która jest w procesie przekształcenia) itp.

Napisany przez Giroboy
Rachunek bieżący w DAB jest głównie złem koniecznym i dodatkiem do portfela. Ponieważ główny nacisk tej banku jest jednoznacznie położony na handel papierami wartościowymi. Jeśli potrzebujesz tylko dobrego i bezproblemowego konta bieżącego, istnieje kilka kandydatów, którzy są lepiej do tego przygotowani. Obecnie zalecane są comdirect i norisbank. DKB z pewnymi zastrzeżeniami, ponieważ nie każdy może tam założyć konto. Woah, to mój pierwszy post tutaj. Witajcie, społeczności!

Napisany przez 2Escorpio
Giroboy pisze: konto osobiste w DAB to głównie konieczne zło i produkt uboczny do depozytu. Głównym celem tego banku jest handel papierami wartościowymi. Jeśli chcesz tylko dobre i bezproblemowe konto osobiste, istnieje kilku kandydatów, którzy są lepiej odpowiedni. Obecnie polecane są comdirect i norisbank. DKB z pewnymi zastrzeżeniami, ponieważ nie każdy może dostać tam konto. Hui. to był mój pierwszy post tutaj. Witajcie, społeczności!
Witaj Giroboy W DKB praktycznie każdy dostaje konto, o ile ma kontrolę nad swoimi finansami i nie ma negatywnych wpisów w rejestrze Schufa... to jest całkowicie normalne, powiedziałbym? Na przykład Norisbank nie wydaje karty EC przy złym wpisie w Schufie... poza tym, ogólnie odradzam Norisbank... już samo zlecenie przelewu nie wychodzi od razu, tylko musi "pendleować" przez co najmniej 1 dzień, zanim w ogóle zostanie wysłane. Comdirect jest dość dobra... jeśli ktoś nie chce karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Miałem kiedyś konto osobiste w DAB Bank, ale je zamknąłem, ponieważ nie mogłem bezpłatnie wypłacać gotówki na całym świecie. Dlatego koniecznie powinieneś zwrócić dużą uwagę na liczbę bankomatów, z których możesz bezpłatnie wypłacać gotówkę. W przeciwnym razie zapłacisz wiele opłat. Poleciłbym Ci DKB, netbank lub comdirect. Te konta są darmowe i umożliwiają bezpłatne wypłaty gotówki na całym świecie. Na stronie Kostenloses Girokonto Vergleich możesz porównać konta osobiste i uzyskać więcej informacji na temat kont osobistych.

Napisany przez Heckes88
Cześć,

aby dokonać szybkiego porównania, polecam skorzystanie z kalkulatora lokat terminowych. Dzięki niemu w krótkim czasie możesz znaleźć odpowiednie dla siebie konto.

Oczywiście kalkulator ten pozwala jedynie na szybkie zorientowanie się, dlatego warto dodatkowo sprawdzić opłaty.

Napisany przez ProperSoul

Darmowa wypłata gotówki w Niemczech na ponad 9 000 bankomatów Grupy Cash**, 1 300 stacji benzynowych Shell, około 180 marketów OBI oraz na uczestniczących stacjach benzynowych OMV - za granicą w 17 krajach w bankach Grupy UniCredit

Co ma do roboty kalkulator lokaty z pytaniem o konto bieżące? Poza tym, że w niektórych kontach bieżących otwiera się konto lokaty...

I właśnie sprawdziłem, DAB Bank należy do Grupy Cash, aby ostatecznie wyjaśnić to nieporozumienie.

Źródło

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata