Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej płaci także w przypadku wynajmowanych rzeczy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. W zeszłym tygodniu wypożyczyłem odkurzacz do szamponowania w sklepie budowlanym, żeby wreszcie uporać się z wszystkimi moimi podłogami. Na początku wszystko poszło gładko, dopóki nie wypadł mi z ręki i coś się połamało. Teraz jedno koło nie obraca się już i praktycznie nie mogę nim jeździć po podłodze. W zasadzie nie ma problemu, bo oczywiście mam ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Jednak mój ojciec powiedział, że w przypadku wynajmowanych przedmiotów to ubezpieczenie niekoniecznie działa... Dlatego chciałem zapytać tutaj, jakie roszczenia przysługują mi wobec ubezpieczyciela. Czy macie jakieś konkretne informacje na ten temat?

Re: Czy ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej płaci także w przypadku wynajmowanych rzeczy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! W ogólnych warunkach polisy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej nie są objęte szkody wyrządzone wypożyczonym lub pożyczonym ruchomym mieniu. Wiele lepszych taryf obejmuje jednak ten punkt w szczególnych warunkach polisy odpowiedzialności cywilnej, które również znajdują się w książeczce warunków. Zazwyczaj świadczenia są wtedy ograniczone do maksimum, a czasem istnieje ukryty udział własny. Więc musisz poświęcić trochę czasu na przeczytanie szczególnych warunków. Lub zapytać swojego pośrednika ubezpieczeniowego o to. Z poważaniem Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata