Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zarządzanie portfelem z strategią Forex

Napisany przez herrti
Udział biorę wraz z kilkoma dobrymi znajomymi w produkcie, który spełnia nasze wymagania dotyczące maksymalnego zysku przy akceptowalnym ryzyku. Korzystamy tutaj z największego na świecie rynku handlowego (Forex) bez konieczności posiadania specjalistycznej wiedzy z zakresu handlu walutami, bez konieczności osobistego dokonywania transakcji. Zarządzanie portfelem z systemem z niezależnym zarządzaniem finansowym regulowanym przez BaFin (mały, skuteczny zespół), kontami/depozytami zabezpieczonymi depozytem gwarancyjnym (bez funduszy), transparentne, z możliwością wypowiedzenia się w dowolnym momencie po 3 miesiącach. Możliwy depozyt już od 5 000 euro. Bardzo efektywne zarządzanie ryzykiem i kapitałem z konsekwentnym ograniczeniem strat. Możliwość zabezpieczenia zysku w modelu 2-kontowym. Sygnały zarządzania majątkiem pochodzą od prawdziwych profesjonalistów, którzy w poprzednich latach osiągnęli bardzo wysoką stopę zwrotu (setki procent) na swoich własnych kontach (zweryfikowane przez niezależne źródła). Jednak zgodnie z wymogami zarządzania majątkiem i ustawodawstwa konieczne jest bardziej zachowawcze postępowanie, więc taki wynik nie jest możliwy. Mimo to aktualne dane prezentują się dobrze: Wydajność w grudniu 2010 r. = 8.84% netto po odjęciu 30% udziału w zyskach (High Water Mark), kosztów transakcyjnych i 3% opłat za zarządzanie. Wszystkich uczestników zarządzania majątkiem poznałem osobiście. Po wcześniejszych złych doświadczeniach bardzo uważałem, aby nie powierzać się już anonimowym, niekontrolowanym i nieprzewidywalnym dostawcom sygnałów bez prawdziwego zarządzania ryzykiem i kapitałem. Z pewnych powodów nie chcę prowadzić szerokiej reklamy, ale chciałbym zwrócić uwagę na to, że istnieją wyjątkowe możliwości inwestycyjne. Osoby zainteresowane mogą się ze mną skontaktować poprzez PW, chętnie wymienię informacje na temat własnych doświadczeń. Wówczas udzielę wskazówki, która przyniesie 5% rabatu przy wejściu. Pozdrawiam herrti

Napisany przez 2Bolitho
z najwyższym możliwym zyskiem przy minimalnym ryzyku ...dalej nie doszedłem. Moje czas jest zbyt cenny, aby na to poświęcać uwagę.

Napisany przez CFO
Osiągnąłem trochę więcej w pozytywnym tonie lub [Nazwa usunięta na żądanie - Administrator]. Czy sprawdzisz ten link Temat: Zarządzanie portfelem Forex z zyskiem 100% rocznie • Forum handlu Forex Tam było napisane: Dążenie do jak największego zysku przy minimalnym ryzyku. Ta formuła działała przez znaczący czas jedynie u Madoffa. Nie warty dalszego czytania. Pozdrowienia CFO

Napisany przez herrti
Jeśli ktoś przegląda pertinentne fora dotyczące inwestycji, usług giełdowych, itp., często natrafia na złą praktykę, która zawsze przebiega według tego samego schematu: Ktoś poleca inwestycję, w którą sam zainwestował już od dłuższego czasu i zbierał własne pozytywne doświadczenia. Często już po drugim wpisie produkt ten jest krytykowany, potępiany lub deprecjonowany - zazwyczaj przez użytkowników, którzy nawet go nie znają, a co dopiero mają z nim aktualne doświadczenia. Wydaje się, że sprawia im to ogromną przyjemność, wyruszać w poszukiwania online, aby jednostronnie odnaleźć jak najwięcej negatywnych publikacji, które najczęściej są dawno przestarzałe, i podsycić uprzedzenia. Nawet w odnajdywaniu informacji o użytkownikach, którzy wprowadzają wkłady, nie zatrzymuje się się. Ja bym nie poświęcał na to czasu. Pytanie, czy takie praktyki służą czytelnikowi, który szuka możliwości inwestycji pieniędzy zgodnie z tytułem i oczekuje przydatnych wskazówek, wydaje się być zbędne. Niektórzy użytkownicy sprawiają też wrażenie, że wszystko, co nie pochodzi od nich, i tak nic nie jest warte. Ponadto ja, tak samo jak moi znajomi, postrzegamy to jako zarozumiałe, aroganckie i bezduszne, odrzucanie decyzji inwestycyjnych dojrzałych i doświadczonych inwestorów, oraz ich porad na temat, bez lepszego zrozumienia, jako nieciekawe albo niegodne czytania. Może to dotyczyć jedynie inwestorów, którzy zadowalają się rentownością zbliżoną do inflacji, taka jak obecnie proponowana w reklamie Deutsche Banku przed Wiadomościami. Dzięki za link do mojego wpisu z zeszłego roku. Ponieważ użytkownicy tu wyraźnie czytają w obu forach, usunąłem starsze publikacje, szczególnie że aktualne dane z zeszłego miesiąca są już tutaj zawarte. Faktycznie, słowo mały zostało zmienione na odpowiedni. Uznałem, że tak będzie lepiej. Czy to aż takie straszne? Ograniczenie ryzyka w zarządzaniu majątkiem wynika już z kontroli i wymogów nadzoru federalnego. Ostatecznie, całkowicie mnie to nie obchodzi, co ktoś myśli o moim ulubionym wyborze inwestycyjnym. To każdy sam decyduje, czy widzi dobre szanse czy też pozostawia to innym.

Napisany przez 2Bolitho
teraz straciłem czas. Osoby próbujące uspokoić ludzi tymi hasłami, takimi jak bezpieczeństwo, ograniczenie ryzyka czy kontrole i nadzór federalny w celu wyłudzenia od nich pieniędzy, są naprawdę podłe. Ale jasne, ty nie jesteś taki. Tylko niewinne baranki, które chcą się podzielić swoimi dobrymi doświadczeniami. Jasne.

Napisany przez CFO
Na temat strategii poniższa historia jako inspiracja do refleksji: O małpach, strategiach i nauce Krytyczny tekst na temat zarządzania Załóżmy, że milion małp spekuluje na giełdzie; losowo kupują i sprzedają akcje. Po roku około połowa małp odniesie zysk z inwestycji, a druga połowa poniesie stratę. Po dziesięciu latach okazuje się, że około 977 małp zawsze dobrze ulokowało swoje akcje. Po dwudziestu latach tylko jedna małpa zawsze inwestowała poprawnie - stając się miliarderem. Nazwijmy go Małpą Sukcesu. Co się dzieje? Media rzucą się na to zwierzę, aby odkryć jego zasady sukcesu. Powstaną książki o jego strategiach giełdowych. Jego sukces będzie celebrowany w programach telewizyjnych, a będą szukane związki między jego życiorysem, wychowaniem, podejściem, charakterem, edukacją. Jak może być niewiedzącym małpą ktoś, kto przez dwadzieścia lat zawsze trafiał? Morale z tej historii: Nigdy nie sądźmy o procesie na podstawie rezultatu, ani o strategii na podstawie sukcesu. Ale właśnie to cały czas robimy w naszych umysłach. To, co widzimy w mediach czy uczymy się na studiach z zarządzania, odpowiada dokładnie temu kardynalnemu błędowi. Zawsze przedstawiane jest sukcesywne przedsiębiorstwo, aby w tym samym kontekście przypisać sukces czemuś: strategii, zasadom kierowniczym, inwestycjom w badania. Ale prawie nigdy nie bada się przypadków, w których te same strategie, te same zasady kierownicze, te same inwestycje w badania nie przyniosły sukcesów. Źródło: Dr Richard Egger; Alpha, Rynek kadr w Szwajcarii; 2./3 lipca 2005 Uważam, że tekst również dobrze pasuje do wyjaśnień herrti dotyczących strategii Forex. Pozdrawiam CFO

Napisany przez EuroPaule
herrti pisze: Ograniczenie ryzyka w zarządzaniu majątkiem wynika z kontroli i regulacji federalnej inspekcji.
Cześć, BaFin kontroluje, czy transakcje zarządców są realizowane i dokumentowane zgodnie z zdefiniowanymi zasadami, ale ryzyko samej strategii inwestycyjnej nie jest ograniczone przez BaFin. Jesteśmy jeszcze stosunkowo wolnym krajem i każdy inwestor może podjąć ryzyko, jakie chce z własnymi pieniędzmi. Mam wrażenie, że przez kompetencje BaFin w tych sprawach sugeruje się pewnego rodzaju państwowo-gwarantowane bezpieczeństwo. To są metody, jakich często używają niesolidni dostawcy. Solidna strategia inwestycyjna, opisana tymi samymi środkami, nie powinna być zaskoczona, gdy szybko trafia w niechętny kąt. Nawiasem mówiąc, także w przypadku firm podlegających nadzorowi BaFin zdarzały się już przypadki oszustw (np. Phönix). @herrti Nie mam pojęcia o transakcjach Forex i wszystkim, co się z tym wiąże. Dlatego nie wydam osądu na temat opisanej przez Ciebie strategii. Jednak w ciągu ostatnich 20 lat widziałem wiele reklam niesolidnych produktów, które były dokładnie wzorowane na tym samym schemacie, co Twoje tutaj. Nawet reakcje na oczekiwane krytyki (oskarżenia pod adresem autorów, wycofanie się w kąt uszczypliwego milczenia itp.) są typowe. Twój sposób komunikacji sprawia więc raczej mało solidne wrażenie. Nie wiem, czy można to przełożyć na opisywaną strategię inwestycyjną. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez herrti
W ten sposób postępowania nie należy się dziwić, jeśli coraz więcej użytkowników zrezygnuje z ujawniania tutaj swoich decyzji inwestycyjnych, które do tej pory przynosiły im dobre rezultaty. Nie ma sensu dyskutować z ludźmi, którzy tutaj dominują, nie podchodzą otwarcie i bezstronnie do tematu, myślą, że wiedzą wszystko lepiej, a nawet odpowiadają złośliwymi oskarżeniami. Fakty i doświadczenia innych inwestorów wydają się pochodzić z innej rzeczywistości. Najlepiej teraz tylko stosować wskazówki i zalecenia od CFO, jeśli takie istnieją - nie sprawdzałem. Na forum inwestycyjnym można właściwie zrezygnować.

Napisany przez CFO
@Bolitho , jak przez Ciebie przewidziane: Smusz ! Powiedziałbym nawet: Podwójny smusz! @herrti Jeśli mam/miałbym bardzo, bardzo udane inwestycje/możliwości inwestycyjne, chciałbym unikać publikowania ich tutaj. Żyję według zasady: Każdy myśli tylko o sobie, tylko ja myślę o sobie! Pozdrowienia, CFO

Napisany przez 2Bolitho
Czyż nie było kiedyś wpisu na blogu dotyczącego wzoru takich wątków? Trochę się to przypomina. A nowy wątek reklamowy znowu wystartował. 5$ bonusu na start i bonus od depozytu. Tak jak to jest powszechne w kręgach pokerowych.

Napisany przez herrti
Chciałbym podziękować za wszystkie wiadomości prywatne, które otrzymałem. Pokazują one, że jest znacznie więcej użytkowników, którzy zgadzają się z moją krytyką nieodpowiedniego zachowania kilku pisarzy tutaj, którzy w kreatywnych konstrukcjach starają się zepsuć dobrze prosperujący projekt, z którego wszyscy inwestorzy są bardzo zadowoleni. Nawet usiłuje się negatywnie rozumieć regulacje BaFin. Gdyby chociaż jeden z Państwa mógł pokazać alternatywę i powiedzieć, co uważa za optymalny produkt lub gdzie zainwestował, to czytelnik mógłby chociaż wyciągnąć z tego coś konstruktywnego. Oczywiście, mogę również analizować każdą inwestycję. Ale zawsze staram się dokonać oceny możliwie obiektywnej, ważąc wszystkie pozytywne i negatywne punkty, a przede wszystkim powstrzymując się od osobistych ataków i insynuacji. To właśnie nas różni! Nie uciekam do kąta na smuteczki, ale, jak już wspomniałem, nie widzę sensu kontynuowania dyskusji z nimi. Wierzcie lub nie, nie ma dla mnie korzyści z dalszego angażowania się w tę sytuację, więc wolę dać inwestorom radę, która może być dla nich korzystna. Ale teraz skończmy - mam ważniejsze rzeczy do zrobienia, a na mało produktywne spięcia z Państwem mogę sobie pozwolić.

Napisany przez 2Bolitho
lol - jestem naprawdę zazdrosny. Nie dostałem żadnych PW.

Napisany przez 2Bolitho
Na ten artykuł myślałam wcześniej: https://finanzdeutsch.de/Wordpress/20...nd-dem-risiko/

Napisany przez EuroPaule
herrti pisze: Chciałbym podziękować za wszystkie prywatne wiadomości, które otrzymałem. Pokazują mi one, że istnieje znacznie więcej użytkowników, którzy zgadzają się ze mną w moich uwagach dotyczących nieodpowiedniego zachowania kilku pisarzy tutaj, którzy w wymyślnych konstrukcjach starają się zniszczyć opinię o obiekcie inwestycyjnym, w którym wszyscy inwestorzy są bardzo zadowoleni. Nawet próbuje się wywrócić regulacje BaFin na negatyw.
Cześć, Jeśli tak bardzo lubisz otrzymywać prywatne wiadomości, to chętnie też Ci wyślę jedną. Nie próbowałem krampfhaft versucht ins negative zu verkehren regulacji BaFin, ale jedynie wyjaśniłem, że nie jest to certyfikat jakości dla zarządców majątku. Jest to warunek konieczny do prowadzenia pewnych rodzajów działalności w Niemczech. Jest to na pewno lepsze niż brak regulacji. Jednak granice wszystkich regulacji rządowych niedawna kryzys finansowy wpłynął na nas bardzo efektownie. Ale to prawda. Atak jest najlepszą obroną! Cytat od herrti Gdyby przynajmniej ktoś mógłby pokazać alternatywę i powiedzieć, co uważa za optymalny produkt lub gdzie zainwestował, to czytelnik mógłby wynieść coś konstruktywnego stąd. DOKŁADNIE optymalnego produktu nie może być w ogóle. Czy produkt ma być optymalny zarówno dla słynnej pielęgniarki, jak i pana Ackermanna? Nie mam nic przeciwko strategiom opcji i podobnym rzeczom. To może być dobrze wykonane i w ramach zrównoważonej strategii inwestycyjnej (co sprowadza nas do mojej strategii inwestycyjnej) ma sens. Przypuszczam, że bardziej dla Ackermanna niż dla pielęgniarki nocnej. Ale to tylko moje przypuszczenie. Ostrożność i motywacja, aby bliżej się z czymś zapoznać, są bardzo konstruktywne moim zdaniem. Cytat od herrti Oczywiście, mogę również rozłożyć na części każdą inwestycję. Ale zawsze staram się dokonać oceny możliwie obiektywnej, uwzględniając wszystkie pozytywne i negatywne punkty oraz przede wszystkim unikać osobistych ataków i insynuacji. To nas różni! Może moje nowe okulary są źle dostosowane, ale większość personalnych ataków do tej pory pochodziła ode mnie. Cytat od herrti Nie cofam się do kąta, ale - jak już wspomniałem - nie widzę sensu w dalszym ciąganiu sporów na tej podstawie. Bez względu na to, czy w to wierzysz czy nie, nie przynosi mi to żadnych korzyści, raczej daję jeszcze jedną wskazówkę inwestorowi, jak uzyskać zniżkę. Ale teraz zakończmy - mam naprawdę ważniejsze rzeczy do zrobienia i mogę dobrze obejść się bez produktywnych spięć z Tobą. Cokolwiek może być Twoim motywem. Chciałeś publicznej uwagi, decydując się na krok do forum. Tak więc, mógłbyś (chętnie w prywatnej wiadomości) podziękować CFO, Bolitho i mnie. Bez naszego udziału Twój post szybko zniknąłby gdzieś na dnie listy, w kompletnym zapomnieniu.... . Miłego dnia. Paule

Napisany przez herrti
Cześć, w listach, które otrzymałem, często pytano o historyczne wskaźniki wydajności i ryzyka produktu w VV. Dlatego chciałbym dodać kilka informacji na ten temat: W ciągu ostatnich 2 1/2 roku osiągnięto skorygowany wzrost 315,15%, który został zweryfikowany przez BaFin (czyli po odjęciu wszystkich kosztów i opłat). Produkt z strategią Forex nie był oferowany wcześniej. W styczniu 2011 roku po odjęciu wszystkich kosztów pozostało 8,42%. Średnia stopa wzrostu miesięcznego wynosiła 5,58%. Dotychczas były tylko 3 miesiące z stratą: 3,04%, 8,67% i 6,34%. Pozostałe miesiące były zyskowne (najlepszy miesiąc to 18,67%). Oczywiście dobre historyczne dane nie gwarantują przyszłych zysków. Ale wszystko jest transparentne, a istnieje zaawansowane zarządzanie ryzykiem z kontrolą. Z dobrych powodów, które każdy, z kim rozmawiałem, może zrozumieć, udzielam informacji tylko zainteresowanym, których dane kontaktowe znam. Robię to nawet wtedy, gdy sam kontaktuję się z kimś, aby uzyskać więcej informacji. Dając dobrze myślącą wskazówkę, myślę przede wszystkim o wielu inwestorach, którzy w przeszłości - tak jak ja - ponieśli duże straty z powodu złej porady od instytucji finansowych, serwisów giełdowych i niekompetentnych doradców inwestycyjnych lub dostawców sygnałów. Dlaczego bank ma zawsze czerpać największy zysk z naszych pieniędzy? Gdybym sam wcześniej otrzymał taką wskazówkę od kogoś innego, wiele negatywnych doświadczeń zostałoby mi oszczędzone. Pozdrowienia, Pozytywny

Napisany przez 2Bolitho
Bardzo sprytnie wyrażone. Wyglądasz na być właściwie dobrze prosperującym w biznesie. I to wszystko dzięki kilku postom tutaj na forum. Wow.

Napisany przez JohannesP15
Faktycznie nie chciałem już więcej pisać na forum! Jednak dwie rzeczy zmusiły mnie do ponownego zabrania głosu: - W tym tygodniu otrzymałem SMS-a od osoby prywatnej z okolic Bielefeld, która wiedziała, że jestem JohannesP15. Jeśli ktoś ma obecnie złe doświadczenia z pośrednikiem finansowym z okolic Bielefeld, proszę skontaktuj się ze mną prywatnie, oficjalnie nie zamierzam już nic mówić na ten temat! Tak ogólnie na temat ochrony danych tutaj. A teraz do tematu: zarządzanie portfelem! Wy zwycięzcy tej wspaniałej strategii: dlaczego nie udajecie się do firm ubezpieczeniowych albo do polityki i nie pomagacie tam swoją wiedzą, aby duże towarzystwa ubezpieczeniowe nie musiały teraz obniżać gwarantowanej stopy procentowej muszą albo aby miasta takie jak Berlin mogły wyjść z zadłużenia? Kto zarabia 60 i więcej procent / rok dzięki tej strategii, ma przecież wszystkie możliwości, aby pomagać! Czyż nie? Słowo również do tych, którzy uważają, że uzyskanie rentowności powyżej 4 % / rok jest niemożliwe albo nawet mówią o oszustwie. Oszustwem jest oferta niemieckiego banku hipotecznego, który od tygodni reklamuje, że płaci 3 % od pierwszego centa za lokatę. Faktem jest, że jest to produkt banku hipotecznego, który w pierwszym roku nie przynosi dochodów. Jak długo jeszcze niemieckie organy nadzoru gospodarczego czy BaFin będą na to patrzeć? Postbank oferuje 5 % na lokatę do jutra. Jednak trzeba kupić Fundusze inwestycyjne, które są sprzedawane z opłatą emisyjną. Czy są to wtedy 5 %? Czy w Niemczech można faktycznie osiągnąć 5 - 8% rentowność bez żadnego ryzyka? Można, ale już więcej się nie da, ale to i tak wystarczy. Osobiście polecam osobom zarabiającym duże pieniądze z tą wspaniałą strategią dobrą transakcję. Jeśli zarabiasz więcej niż 60 %, po prostu zwróć prywatnym inwestorom 108 %, wtedy zarobisz 52 %, a inwestorzy faktycznie zrobili dobrą inwestycję! Tyle na dalsze rozważenia!

Napisany przez herrti
Cześć Bolitho, teraz jesteś dla mnie o wiele bardziej sympatyczny. A jeśli teraz napiszesz jeszcze jakiś wpis, który dostarczy czytelnikom forum przydatnych wskazówek lub informacji na temat inwestycji, których tutaj oczekują, to powiem także bardzo dziękuję! Być może znasz jakieś sposoby inwestowania, z którymi jesteś bardzo zadowolony pod względem zysku, obsługi i zarządzania. Gdybym o nich dowiedział się, na pewno nie od razu zarzuciłbym kłamstwa czy oszustwa, zwłaszcza jeśli istnieje możliwość zweryfikowania prawdziwości informacji. Oczywiście przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych każdy będzie brał pod uwagę swoją własną tolerancję na ryzyko i kryteria. Nie chodzi mi tutaj o interesy. W branży to i tak głównie inni prowadzą interesy, na przykład banki, które - jak w przypadku mojej matki - wcisnęły jej inwestycję z najwyższą prowizją, nie biorąc pod uwagę interesów klienta. Z kilku odpowiedzi i wskazówek wnioskuję, że na forum roi się od osób niesolidnych, którym nie chcę dostarczać informacji, również w interesie VV. VV nie prowadzi żadnych masowych działań reklamowych. Wszystko opiera się na rekomendacjach, które chętnie przekazuje się znajomym, jeśli wszystko jest w porządku. JohannesP15: Nie znam agenta finansowego z Bielefeld. Mam również negatywne doświadczenia z ochroną danych na tym forum. Co do innych wypowiedzi, trzeba byłoby bardzo głęboko w nie zagłębić. Nie jestem osobą, która za dużo mówi, a z powodu innych priorytetowych zadań po prostu nie mam teraz czasu, by wchodzić w szczegóły. Pozdrowienia herrti

Napisany przez 2Bolitho
herrti pisze: ... I teraz jeszcze jedna uwaga, która zapewni czytelnikom forum przydatne wskazówki lub wskazówki dotyczące inwestycji, których, jak w temacie forum, oczekują, powiem także bardzo dziękuję! ...
lol, powinno być kilka dobrych wskazówek. Naprawdę nie chcę specjalnie nic nikomu oferować. Na zewnątrz istnieje wiele dobrych produktów spełniających różnorodne potrzeby. Nie ma idealnego rozwiązania dla wszystkiego. Moim celem jest pomaganie ludziom znaleźć właściwą drogę. Nikt nie potrafi lepiej ocenić, co jest dobre, niż sam klient. Wymaga to znacznej ilości edukacji. Tak. Ale czasem zastanawia mnie, co pojawiło się wcześniej: kura czy jajko, doradca podatkowy czy system podatkowy, ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata