Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak często zmieniają się oprocentowanie kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, w przeszłości wielokrotnie zaciągałem kredyty, a stawki procentowe zawsze mocno się różniły. Jestem świadom, że banki zawsze ustalają swoje stawki procentowe w oparciu o tzw. stopy procentowe. Nie wiem jednak, na czym opierają się zmiany w stopach procentowych i jak często się to zdarza. Byłoby wspaniale, gdyby ktoś mógł mi wyjaśnić te zależności. Czy mam się spodziewać, że w ciągu najbliższych 6 miesięcy stopy procentowe znów wzrosną? A może może być to również sterowane ekonomicznie, aby stopy procentowe pozostały korzystne przez jakiś czas, aby obywatele mogli wydawać więcej?

Napisany przez Marimore
Cześć Fürstmetternich! Fajna nazwa zresztą. To zależy od tego, czy masz kredyt o oprocentowaniu stałym czy zmiennym. W przypadku oprocentowania stałego nie zmienia się nic w tej kwestii przez cały okres kredytowania, natomiast oprocentowanie zmienne jest dostosowywane w regularnych odstępach czasu, na przykład co trzy miesiące. Pozdrawiam, Mari

Napisany przez 2Escorpio
Marimore pisze: Cześć Fürstmetternich! Śliczne imię nawiasem mówiąc. Pozdrowienia, Mari
Offtopic: No, ktoś znów myśli o alkoholu? :P

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata