Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Łatwy kredyt

Napisany przez Bobble
Cześć Dziś obliczyliśmy kredyt w naszym domowym banku, który ostatecznie będzie realizowany przez Easy Credit. Nadal jestem w szoku, jak wysokie są odsetki - wszędzie reklamują niskie stopy procentowe, a tutaj taka niespodzianka. Przecież stopa procentowa zależy od bonitacji, o ile się orientuję. Nie mamy żadnych upomnień ani negatywnych wpisów w Schufie, a nasz wynik wynosi 94,71%. Przesyłam szybko dane i będę wdzięczny za opinie doświadczonych osób. Kwota wypłaty: 19419,40 Składka ubezpieczeniowa w razie śmierci: 1319,89 Odsetki: 10463,00 Razem: 31202,29 Stopa procentowa odsetek w skali roku: 12,5% Efektywna stopa procentowa w skali roku: 13,24% Jest całkiem wysoko, prawda? Pozdrowienia i dziękuję, Bobble

Napisany przez 2Bolitho
Pozwól, że przygotujemy dla Ciebie ofertę porównawczą. !? Albo 2 albo 3...

Napisany przez Bobble
Musimy się jeszcze dogadać, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Pozdrowienia, Bobble

Napisany przez 2Bolitho
Google is your friend :-) Porównanie kredytów powinno dać wyniki. W przeciwnym razie zazwyczaj jest kilka instytucji kredytowych w pobliżu.

Napisany przez Bobble
Tak, zrobiłam to już, ale Easy Credit był znacznie tańszy.

Napisany przez Reibold
Cześć Bobble! Czy ubezpieczenie saldowe jest obowiązkowe w ofercie? To sprawia, że całość staje się dość droga. Może w ogóle go nie potrzebujecie. Pozdrowienia Alexander Reibold

Napisany przez Bobble
To nie jest obowiązkowe, ale zalecono mi, abyś to zrobił. Szczerze mówiąc, wolałbym, żeby było to zrobione. Według mnie oprocentowanie jest dość wysokie. Pozdrowienia, Bobble

Napisany przez Reibold
ubezpieczenie spłaty zadłużenia zwraca bankowi jeszcze niespłaconą kwotę w przypadku śmierci, co chroni pozostałych członków rodziny przed koniecznością spłaty długu. Często można to zrobić taniej poprzez zwykłe ubezpieczenie na życie. Można w nim zawrzeć umowę na kwotę od 25.000 €, która zostanie wypłacona w przypadku śmierci. W przypadku firm ubezpieczeniowych wiąże się to z pytaniami dotyczącymi zdrowia, ale osoba zdrowa nie musi się tego obawiać. Ponadto w razie śmierci zawsze wypłacana jest pełna kwota, a nie tylko pozostały dług. Dlatego może się okazać, że pozostanie coś również dla pozostałych członków rodziny. Pozdrawiam Alexander Reibold

Napisany przez Bobble
Cześć Reibold, tak, wszystko mi jest znane, mimo to dziękuję za odpowiedź. Właściwie chodzi mi nie tyle o ubezpieczenie, co o oprocentowanie powyżej 10%. Zostaliśmy zmuszeni do podpisania kredytu. Jednak jutro pojedziemy do większego miasta, żeby złożyć tam formalne wnioski, ponieważ mamy 4 tygodnie na odstąpienie od umowy. Pozdrowienia i miłego wieczoru, Bobble

Napisany przez joker
O rany, to jest szaleństwo. Easy Credit jest również oferowany w Voba. Dwa lata temu pożyczyliśmy 5000 euro na ślub i zakup samochodu związany ze złomowaniem. Wtedy otrzymaliśmy oprocentowanie około 5,5 procent efektywnie. To jest właśnie dwa razy więcej, niż ci oferowano. Czy od tamtej pory tak bardzo wzrosły?

Napisany przez Bobble
Nie mają pojęcia, że ukończyli to także na wyższym poziomie niż ty. W Targobanku i Hypovereinsbanku kosztowałoby to tyle samo. Być może istnieje inna możliwość uzyskania kredytu w wysokości około 5%, byłoby wspaniale, gdyby się udało.

Napisany przez joker
Tak, to prawda, ale to nie była aż taka duża kwota. Wydaje mi się to dziwne, wydaje się zbyt wysoka. Wtedy powiedziałem od razu swojemu bankowcowi, że może od razu zrezygnować z tego ubezpieczenia na wypadek śmierci. Koniecznie chciał nam je wcisnąć, tak samo jak w przypadku utraty pracy. Powiedziałem mu, że nie chodzi tutaj o setki tysięcy euro, moja żona i ja mamy jeszcze niecałe 30 lat, moja żona jest urzędniczką, a mówimy tutaj o okresie 1,5 roku. Mimo to chciał nam to wcisnąć. Kiedy zagroziłem, że pójdę gdzie indziej, wtedy odwołał to.

Napisany przez Bobble
No cóż, ubezpieczenie dodatkowe nie było warunkiem uzyskania kredytu, jeśli tak to zabrzmiało. Nawet jeśli składka NWW nie byłaby obowiązkowa, to jednak odsetki są naprawdę bardzo wysokie! kredyt zawarliśmy za pośrednictwem naszej długoletniej doradczyni bankowej w Volksbank. Naprawdę nie rozumiem, dlaczego odsetki są tak wysokie, Skarb państwa jest w porządku, a obecnym kredytem spłaciliśmy wszystkie inne zobowiązania.

Napisany przez joker
Więc na stronie internetowej jest napisane, że to zależy od zdolności kredytowej, czy ktoś jest singlem i kilku innych osobistych czynników. Może to jest powodem.

Napisany przez Bobble
Co to znaczy zdolność kredytowa? Mamy 100% czyste historie w Biurze Informacji Kredytowej, nasz wynik to 94,72%, więc nie jest tak źle. Jesteśmy małżeństwem i składamy wspólnie wniosek o kredyt. Chyba nikt nie wie, jak to dokładnie się liczy.

Napisany przez joker
To brzmi naprawdę dobrze. Nie mam pojęcia, skąd oni to biorą. A może przez pracę? To ryzyko?

Napisany przez Bobble
Nie, raczej mniej, jestem teraz w domu, a mój mąż jest budowlańcem brukarzem. Mam nadzieję, że teraz wszystko pójdzie zgodnie z naszymi oczekiwaniami, wtedy ponad połowa odsetek zniknie.

Napisany przez ADMCI4
tylko dla informacji: wynik 94,... w Schufa nie jest świetny, dobrze jest powyżej 98%

Napisany przez 2Escorpio

tylko dla informacji: wynik 94,... w Schufa nie jest super, dobrze jest od 98%

Dobrze jest mieć 100%

Zazwyczaj ludzie z odpowiednią dyscypliną finansową mają wynik między 94 a 96% ... nawet ludzie zarabiający 4000 euro netto zazwyczaj nie mają więcej. Do tej pory widziałem tylko raz wynik 98,xx%. Jak wspomniałem, jest to jednak bardzo rzadkie i można to osiągnąć tylko poprzez wiele lat spłacania kredytów, kart kredytowych itp.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata