Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: system handlu ilościami

Napisany przez 2Bolitho
Cześć, opracowałem i stosuję system handlu oparty na ilościowych zasadach. Podstawowym podejściem jest znalezienie firm, których bilans jest pełen zasobów, ale są niedowartościowane na giełdzie. Staramy się w ten sposób zbudować przeciwwagę wobec ślepej masy. Obecnie np. tylko dla jednej akcji w DAX istnieje rekomendacja zakupu. Pozostałe przedsiębiorstwa są prawie wyłącznie przewartościowane lub nie generują oczekiwanych zwykle zysków (Być może sytuacja ta ulegnie zmianie wraz z nowymi sprawozdaniami finansowymi w tym roku :-)). Do oceny akcji istnieje jednoznaczny schemat wyceny, uwzględniający kryteria z zakresu analizy bilansu, rozwoju kursu, opinii analityków i prognoz zysków. Każdy punkt był testowany osobno w testach wstecznych i w przeszłości przyniósł dodatkowe zyski. Handluję systemem od początku tego roku, więc jeszcze nie mam danych dotyczących wydajności. Można go z powodzeniem stosować zarówno indywidualnie, jak i online dla społeczności. W tej chwili nie jestem pewien, co zrobię z systemem handlowym. Szkoda go trzymać tylko dla siebie, ale z drugiej strony nie chcę go po prostu rozdać, biorąc pod uwagę ilość pracy, doświadczenia i wiedzy, które w niego włożyłem. Osoby mające pomysły na współpracę mogą śmiało wysłać mi prywatną wiadomość. Proszę o kontakt tylko w przypadku poważnego zainteresowania. Sprzedaż systemu lub sygnałów handlowych nie wchodzi w grę (na razie). Pozdrowienia, Bolitho

Napisany przez Sergio
Więc jeśli masz działający system handlowy. Konieczne jest przetestowanie go przez co najmniej dwa lata, aby móc udostępnić dane klientom. Następnie założyłbym firmę zarządzająca majątkiem, która korzysta z tego systemu i daje inwestorom możliwość uczestniczenia w zyskach. Poprzez niewielkie udziały w zyskach inwestorów możesz zarobić dużo pieniędzy w dłuższej perspektywie. Znam ludzi, którzy założyli własną działającą firmę zarządzającą majątkiem. To na dłuższą metę jest wielka sprawa. Przede wszystkim to sytuacja win-win: inwestorzy zarabiają, ty (oraz twoi współzałożyciele) zarabiacie, a system handlowy jest sensownie stosowany. A dodatkowo: nie musisz sprzedawać systemu, możesz cieszyć się owocami swojej pracy na dłuższą metę. Po przetestowaniu systemu przez długi okres czasu i uzyskaniu dobrych wyników, chętnie pomogę w budowie firmy. Jeśli znajdziesz niedowartościowane akcje, to system musi działać. Wartości akcji na giełdzie bowiem ciągle się zmieniają, każda niedowartościowana akcja zostanie kiedyś ponownie przewartościowana. No to daj znać, kiedy możemy zacząć...

Napisany przez 2Bolitho
Test się rozpoczął ;-) - w 2013 roku połączyłem dane z dwóch lat. Osobiście będę działać na rynku, gdy tylko nastąpi znacząca korekta. Nie ma sensu zaczynać przy najwyższych poziomach z ostatnich miesięcy. Myślałem również o zarządzaniu majątkiem. Ale jak już powiedziałeś, bez historii to nie ma sensu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata