Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jakie zabezpieczenia kredytowe są uznawane przez banki?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! W ciągu następnych miesięcy potrzebuję pożyczki w wysokości około 8000 euro. Chciałbym spłacić stary kredyt i kupić kilka nowych mebli, których pilnie potrzebuję. Posiadam jedynie dochód w wysokości 1200 euro netto miesięcznie, dlatego nie jestem pewien, czy moje bank zgodzi się na udzielenie kredytu. Mogę jednak zaoferować jako zabezpieczenie biżuterię, którą odziedziczyłem po mojej matce i którą sam nigdy nie będę nosił. Choć nie jest warta 8000 euro, to już połowę tej kwoty. Czy biżuteria byłaby akceptowalnym zabezpieczeniem dla kredytu? Pozdrawiam serdecznie.

Re: Jakie zabezpieczenia kredytowe są uznawane przez banki?

Napisany przez 2Escorpio
Nie, biżuteria jest ruchoma i może być zawsze sprzedawana, zgubiona lub podarowana. Nieruchomości, nieruchomości, spadki ustalone przez sąd w nieodłącznych rzeczach lub pieniądze, ewentualnie samochód, drogie maszyny np. w firmach, prawa do znaków handlowych (np. gdy Coca Cola odejdzie), itp. Ale biżuteria jest zbyt niepewna. Zostaje Ci tylko zastawienie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata