Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy każdy wkład własny jest uznawany jako kapitał własny?

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym zbudować domek rodzinny w przyszłym roku. Niestety, mamy bardzo mało własnego kapitału, ale jestem bardzo sprawny manualnie i mogę zrobić wiele rzeczy sam. Choć jestem zatrudniony w innej branży, to już teraz robię większość rzeczy w mieszkaniu samodzielnie. Czy banki uznają tę pracę własną, jeśli nie jest wykonywana przez specjalistę? Czy kapitał można wprowadzić do projektu domu jedynie wtedy, gdy jest on dostarczony przez wykwalifikowanych rzemieślników? Pozdrowienia, Steffi

Re: Czy każdy wkład własny jest uznawany jako kapitał własny?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Steffi63, to zależy od tego, jakie prace własne mają na myśli. Jeśli są pielęgniarkami i twierdzą, że chcą wykonać prace murarskie, to będzie trudne! Prace zewnętrzne, malowanie, prace związane z podłogami, prace przy kafelkach czy coś podobnego natomiast będą zaliczone, zwłaszcza że prace własne mogą być wykonane również przez wykwalifikowany personel z kręgu znajomych, dlatego warto stworzyć adekwatną listę pomocników! To kwestia przedstawienia, która powinna być przekonująca!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata