Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jakie obszary prawa obejmuje ubezpieczenie ochrony prawnej?

Napisany przez ADMCI4
Czasami zastanawiam się, czy powinienem zawrzeć ubezpieczenie ochrony prawnej. Właściwie szkoda mi na to pieniędzy, ale w miarę upływu lat zdarzają się sytuacje, które mogą być kłopotliwe, jeśli trzeba będzie wszystko opłacić z własnej kieszeni. Interesuje mnie głównie, jakie dziedziny prawa są w ogóle objęte ochroną ubezpieczenia ochrony prawnej. Przede wszystkim zależy mi na prawie pracy, ponieważ w przeszłości zdarzały się sytuacje, które mogły być niebezpieczne. A jak jest na przykład z prawem rodinnym? Mam syna, który regularnie otrzymuje odemnie alimenty. Tutaj także mogę sobie wyobrazić, że w przyszłości mogą pojawić się nieporozumienia.

Napisany przez 2Bolitho
Można wybrać różne obszary lub zdecydować się na kompleksową ochronę. Dla prawa pracy można również rozważyć członkostwo w związku zawodowym. Tam ochrona prawna jest również uwzględniona.

Napisany przez Reibold
Cześć! W formularzu należy wybrać pożądane obszary: Ochrona prawna w sprawach cywilnych, ochrona prawna w pracy, ochrona prawna w ruchu drogowym, ochrona prawna w zakresie nieruchomości i gruntów dla użytkowników własnych i najemców lub ochrona prawna w zakresie nieruchomości i gruntów dla właścicieli wynajmujących. Jednak te wybrane obszary nie są uzupełnione identycznie we wszystkich towarzystwach. Warto porównać nie tylko składki! Niewielu dostawców oferuje również ubezpieczenie od sporów alimentacyjnych za dodatkową opłatą, które są z reguły wyłączone w ogólnych warunkach lub przynajmniej ograniczone do samej porady prawnika. Pozdrowienia Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata