Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy wartość giełdowa będzie długoterminowo nadal rosnąć?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, dzisiaj rano przeczytałem w gazecie, że gospodarka ostatecznie stabilizuje się i zmierza w górę. Czy ma to takie samo znaczenie dla wartości na giełdzie? Jestem z natury raczej sceptyczny, ale chcę mieć nadzieję, że ten wzrost faktycznie będzie trwał dłużej niż ten z 2005 roku. Jeśli są tutaj ludzie, którzy potrafią mi wskazać powody, dlaczego teraz nie musimy się już tak bardzo martwić, bardzo bym się ucieszył, gdyby to zrobili. Mam zamiar zainwestować trochę pieniędzy w akcje giełdowe i nie chcę ponosić dużych strat. Pogodynka

Re: Czy wartość giełdowa będzie długoterminowo nadal rosnąć?

Napisany przez 2Bolitho
Zdecydowanie polecam intensywne zainteresowanie się tym tematem. To najlepsza inwestycja. Czy będzie wzrost czy spadek, dzisiaj nikt tego nie wie. Obie sytuacje są możliwe i istnieje tyle samo dobrych powodów za, co przeciw. Chcesz zainwestować pieniądze w wartości giełdowe? Śmiało, zbyt mało osób w Niemczech posiada udziały w majątku firmowym. Ale proszę, nie stawiaj wszystkiego na jedną kartę i nie inwestuj wszystkiego w udziały firmowe. Zdrowy portfel inwestycyjny opiera się na kilku klasach aktywów. Ale szybko się o tym przekonasz, gdy się zagłębisz w temat. I zawsze trzymaj się zasady: Nie inwestuj w produkty, których nie rozumiesz. Acha, straty na giełdzie należą do tego samego, co zyski. Trzeba nauczyć się znosić straty. Dlatego też rozkłada się ryzyko. I jeśli czasem coś pójdzie nie tak o 5%, to i tak... I inwestowanie pieniędzy nie bazujące na zyskach oznacza również akceptowanie strat. Ludzie po prostu tego nie zauważają (tak szybko).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata