Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy moja żona jest włączona do ubezpieczenia OC?

Napisany przez ADMCI4
Od dwudziestego roku życia mam prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Teraz mam 32 lata i planuję ślub w kwietniu. Moja przyszła żona nie ma własnego ubezpieczenia OC, dlatego bardzo nas to interesuje, czy wtedy będzie ubezpieczona ze mną. Czy muszę poinformować ubezpieczyciela o ślubie, czy ubezpieczenie automatycznie obowiązuje? Ona zresztą chciałaby mieć ubezpieczenie OC niezależnie od tej sytuacji.

Napisany przez Reibold
Cześć Topos! Prawdopodobnie masz już ubezpieczenie OC indywidualne. Możesz to sprawdzić w polisie ubezpieczeniowej. W takim przypadku Twoja partnerka nie jest objęta ubezpieczeniem. Jeśli już mieszkacie razem, możesz teraz już dodać panią do ubezpieczenia. Nie musisz czekać na ślub! A jeśli Twoje ubezpieczenie istnieje niezmienione od dłuższego czasu, powinieneś skorzystać z okazji i dostosować je do najnowszych wymogów. Prawdopodobnie brakuje istotnych szczegółów, takich jak szkody związane z korzystaniem z internetu lub uszkodzenia wypożyczonych przedmiotów i wiele innych. Pozdrawiam Alexander Reibold

Napisany przez KingRollo
Cześć wszystkim, miałem przez wiele lat ubezpieczenie indywidualne. Kiedy moja dziewczyna przeprowadziła się do mnie, zgłosiłem ją w ubezpieczeniu i teraz jest ubezpieczona ze mną bez dodatkowych kosztów. Według informacji od ubezpieczyciela, automatycznie jest ona ubezpieczona jako żona, bez małżeństwa musiała by zostać dodatkowo zgłoszona. Tak samo było z ubezpieczeniem ochrony prawnej.

Napisany przez Gerd
Witam Jeśli zgłosiłeś to ubezpieczeniu, to jest w porządku. To dziwne, że nie ma dodatkowej opłaty. Po dokonaniu zmian powinieneś otrzymać nowy certyfikat ubezpieczenia, sprawdź, co dokładnie zostało zmienione. To, że żona jest automatycznie ubezpieczona po ślubie, to bzdura. W ubezpieczeniu dla singla ubezpieczona jest tylko jedna osoba. Bez zgłoszenia jest ona ubezpieczona tylko do najbliższego terminu płatności. Następnie ubezpieczający ma obowiązek zgłosić nowe ryzyko, w tym przypadku kolejną osobę.

Napisany przez KingRollo
No cóż, u mnie była to ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej singlowej, teraz jednak jak już sama nazwa wskazuje, już nie. W polisie ubezpieczeniowej jest zawarte to samo obowiązujące składki, bez zmian warunków.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata