Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy istnieją finansowania samochodowe bez wpłaty początkowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Kochani, Aktualnie mamy ręce pełne roboty, a do tego auto nam się zepsuło. W zasadzie nie stać nas na nowe, ale zarówno zawodowo, jak i prywatnie jesteśmy od niego zależni. Musielibyśmy po prostu przełknąć gorzką pigułkę i wykręcać co miesiąc ratę, nawet jeśli będzie to dla nas trudne. Ale absolutnie nie mamy na tyle gotówki, aby wpłacić zaliczkę. Dlatego chcielibyśmy się dowiedzieć, jakie są możliwe finansowania auta bez konieczności wpłaty zaliczki. Wolelibyśmy nie iść do swojego banku, lecz zdecydować się na finansowanie w salonie samochodowym.

Re: Czy istnieją finansowania samochodowe bez wpłaty początkowej?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, istnieje.Czy w opisanym przypadku jest to dobry pomysł, nie zostało zapytane. Myślę, że nie. Jednakże to, co dowiedziałem się, to zawsze istnieje alternatywa. Zdania zawierające nigdy, zawsze lub muszą zazwyczaj są nieprawdziwe. Czy naprawdę trzeba ugryźć w kwaśne jabłko? Nie, i jeśli to zrobisz, to tylko dlatego, że tak zdecydowałeś. Zastanów się całkowicie swobodnie, czy nie istnieją inne sposoby. Być może tylko na kilka miesięcy. Taki samochód też dużo kosztuje, a kilka miesięcy bez niego może dobrze wpłynąć na sytuację. I można wtedy poruszać się taxi. Albo rowerem, autobusem lub pociągiem. W zależności od tego. A może rozwiązanie leży zupełnie gdzie indziej. Po prostu kreatywnie szukaj rozwiązań. Jestem pewien, że istnieją alternatywy. Woda dosłownie stoi ci po uszy, więc ryzykowanie głębszego zanurzenia się w wodzie jest, przepraszam za to określenie, lekkomyślne i głupie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata