Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Niepubliczne informacje bankowe?

Napisany przez plasmarouter
Cześć wszystkim, Chciałbym wiedzieć, czy banki rozmawiają ze sobą. Mam na myśli, czy jeśli ktoś ma problem z jednym bankiem, czy inne banki o tym wiedzą? Chodzi mi konkretnie o: Byłem klientem Commerzbank... zawsze wszystko było w porządku... nigdy nie przekroczyłem debetu ani nie wykorzystałem go w całości, karty kredytowe były świetne... wszystko szło bardzo dobrze. Miałem debet w wysokości 5000 euro, a w danym momencie na koncie było zadłużenie w wysokości 1500 euro... potem nadeszło zaskoczenie... zostałem zwolniony z pracy z powodu redukcji etatów... to był cios (przepracowałem tam ponad 8 lat), a kilka dni później dostałem pismo od banku, że muszą niestety zakończyć umowę debetową i zablokować karty kredytowe! Do dziś nie wiem, skąd bank mógł się o tym tak szybko dowiedzieć, i że zareagował tak surowo, był dla mnie kolejnym ciosem. Bardzo się zdenerwowałem i próbowałem znaleźć rozwiązanie z bankiem... to ich kompletnie nie interesowało... chcieli swoje 1500 euro plus odsetki. Bardzo wściekły, zrównałem saldo na koncie i zrezygnowałem we wszystkim. Przeszedłem do Hypovereinsbank... ok, że jako bezrobotny nic nie otrzymałem, to zrozumiałe... ale szybko dostałem nową pracę, więc znów było wszystko ok. Ale tutaj zaczynają się problemy... dostałem debet dopiero po roku i kartę kredytową dopiero po 1,5 roku!! Powód podobno... BIK... a raczej negatywna ocena banku!!! Moje Biuro Informacji Kredytowej jest absolutnie czyste... nie mam żadnych kredytów... ani jakichkolwiek negatywnych wpisów... NIC... nawet osobiście byłem w BIK aby zobaczyć wszystko i potwierdzono mi, że nie ma nic, co mogłoby uzasadnić odrzucenie wniosku. Czyli... decyduje bank... ale na podstawie jakich informacji? Nie miałem też nigdy problemów z bankami, poza właśnie tą sprawą z Commerzbank... Czy banki rozmawiają ze sobą? Jak to sprawdzić? Co z tym zrobić? Próbowałem również skorzystać z promocji zero procent w Media Markt... i trudno uwierzyć... ale zostałem odrzucony... coś tutaj nie gra... czy ktoś ma podobne doświadczenia? Jestem naprawdę zdezorientowany... Pozdrowienia, Plasma...

Napisany przez 2Bolitho
Informacje są udostępniane za pośrednictwem Schufy. Należy wyrazić zgodę na uzyskanie danych. Można także skorzystać z informacji bankowych, jednak wymagana jest zgoda na to.

Napisany przez ADMCI4
MediaMarkt finansuje się z bankiem Santander, który właściwie akceptuje (prawie) każde finansowanie. Nadal powiedzieliby TAK, nawet jeśli wszyscy inni (takie jak Sparkasse itp.) tylko się z ciebie śmiali.

Napisany przez 2Escorpio
Hej... Informacje są wymieniane tylko za pośrednictwem Schufa. Ale istnieje zła Schufa i istnieje bardzo zła Schufa Zła Schufa może oznaczać na przykład, że masz długi, które zostały tam uwzględnione. Złe jest również to, gdy informacje wskazują, że twoja karta kredytowa i debet zostały anulowane przez bank... zwłaszcza gdy nie podano powodów takich anulacji. Istnieje także tzw. wynik Schufa, który ma duże znaczenie w wielu bankach... jaki był twój wynik procentowy? esco Ps.: W Commerzbanku możesz być również zadowolony, że nie zamienili twojej karty debetowej na kartę usługową

Napisany przez 2Escorpio
Klausim pisze: MediaMarkt finansuje się z bankiem Santander, a ten właściwie (prawie) zaakceptuje każde finansowanie. Nadal powiedzieliby tak, gdyby wszyscy inni (na przykład Sparkasse) tylko się z ciebie śmiali.
Czy chcesz nam tym samym powiedzieć, że są nowym Citibankiem?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata