Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt prywatny: Co rozumiem przez oprocentowanie zależne od zdolności kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Ponieważ interesuję się kredytem prywatnym, regularnie przeszukuję różne oferty, czy to w Internecie, czy takie, które otrzymuję pocztą. Kiedy mowa o stopie procentowej, często padają słowa oprocentowanie zależne od zdolności kredytowej. Co to dokładnie oznacza dla mnie? Czy bank, do którego zwracam się o kredyt, decyduje na podstawie wysokości mojego dochodu, ile muszę za niego zapłacić odsetek? Czy brane są pod uwagę także inne czynniki, takie jak moja zdolność kredytowa czy posiadane inne kredyty? Czy oznacza to, że stopy procentowe są zawsze indywidualnie dostosowywane i nie są ogólnie obowiązujące? Pozdrawiam, Baloniarz

Re: kredyt prywatny: Co rozumiem przez oprocentowanie zależne od zdolności kredytowej?

Napisany przez 2Escorpio
To oznacza, że bank decyduje o stopach procentowych w zależności od twojej zdolności kredytowej... czyli historii kredytowej, bilansu dochodów i wydatków oraz wysokości kredytu. Na przykład: Osoba A ma czystą historię kredytową, zarabia 1200 euro netto i ma miesięczne koszty w wysokości 600 euro. Osoba B ma czystą historię kredytową, zarabia 2400 euro netto i ma miesięczne koszty w wysokości 600 euro... dlatego Osoba B otrzyma niższą stopę procentową niż Osoba A, ponieważ ryzyko jest po prostu mniejsze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata