Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy w razie nagłej potrzeby mogę wrócić do ubezpieczenia zdrowotnego publicznego?

Napisany przez ADMCI4
Do tej pory nie miałem powodu, aby się nad tym zastanawiać, ale teraz potrzebuję waszej pomocy. Zawsze byłem w ubezpieczeniu zdrowotnym publicznym, ponieważ nigdy nie zarabiałem wystarczająco dużo, aby móc sobie pozwolić na prywatne ubezpieczenie. Jednak teraz sytuacja się zmienia. W tym roku przewidywane dochody przekroczą granicę i będą utrzymywać się na tym poziomie. W takim razie mogę przenieść się na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Trochę obawiam się jednak sytuacji, w której w przyszłości mogę stracić pracę i nie będę w stanie opłacić składek. Czy wtedy będę miał możliwość powrotu do ubezpieczenia zdrowotnego publicznego? Nawet jeśli będę miał już ponad 50 lat?

Re: Czy w razie nagłej potrzeby mogę wrócić do ubezpieczenia zdrowotnego publicznego?

Napisany przez Reibold
Cześć Finstermann! Możesz wrócić do systemu ubezpieczeń, jeśli zarabiasz mniej niż ustalona roczna granica zarobków w trwale zatrudnionej pracy, lub jeśli zostaniesz bezrobotny. Warunkiem jest jednak, że jesteś młodszy niż 55 lat. Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata