Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy nieletni mogą kupić Dom?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dzień dobry, moi rodzice chcą zainwestować swoje pieniądze w nieruchomość i chcieliby, żeby od samego początku była ona zarejestrowana na naszego syna. Oznacza to jednak, że jako właściciel nieruchomości musi być on wpisany do księgi wieczystej. Czy oznacza to automatycznie, że jest on również kupującym i czy w ogóle jest to możliwe w przypadku 15-latka? Moi rodzice chcieliby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Zainwestowali swoje pieniądze i zabezpieczyli przyszłość swojego wnuka. Może ktoś tutaj również podpowie nam, czy istnieje inna możliwość osiągnięcia tego celu. Pozdrawiam, Olli

Napisany przez 2Bolitho
Pełnoletność jest podstawą prawną: Pełnoletność (Niemcy) ? Wikipedia Zatem to nie jest możliwe. Osoba małoletnia musiałaby bowiem podjąć oprócz kupna domu wiele innych czynności prawnych. To nie może działać. Kupiłbym Dom, a następnie czekał, aż zostanie spełniona pełnoletność. Następnie darowizna lub sprzedaż. Gotowe.

Napisany przez JohannesP15
Cześć! Jeśli twoi rodzice kupują nieruchomość i nie finansują, to twój syn może bardzo dobrze stać się właścicielem. Wyślij mi wiadomość prywatną, a prześlę ci niezbędne dokumenty prawne!

Napisany przez 2Bolitho
To temat jest w gruncie rzeczy interesujący. A może warto byłoby go podlinkować i wyjaśnić na forum?

Napisany przez ADMCI4
Jeśli rodzice kupują nieruchomość, a nie finansują, to syn może stać się jej właścicielem. Proszę napisać do mnie wiadomość prywatną, a wyślę niezbędne teksty prawne! Jakie to są teksty prawne, kto je ma i skąd mogę je uzyskać???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata