- pt kwie 21, 2006 7:23 pm
Nein, nie z akcji...ani z produktów, ale ze wsparcia, odpowiednio od Apple Call Center. Dla kupionego w styczniu 2005 roku i-poda po raz trzeci padł dysk twardy. Nic już nie działa, i-pod mini przepadł. Dowcip polega na tym, że na części zamienne udzielana jest tylko 3-miesięczna gwarancja. Nic nie jest naprawiane, i-pod został zastąpiony po raz pierwszy po 7 miesiącach. Miałem nagły nowy i-pod, ale zamiast 1 roku, miałem całkowicie tylko 10 miesięcy gwarancji. (7 miesięcy dla starego + 3 miesiące dla zastępcy) Na szczęście drugi Mini zdechł już po 1,5 miesiąca. Więc był znowu nowy i-Pod. Niestety, ten trzeci i-Pod umarł dopiero po długich 5,5 miesiąca...
W specjalistycznym sklepie poradzono mi złożyć reklamację w Apple, ponieważ taka wielokrotna awaria jest nietypowa. Dlatego dzisiaj dzwoniłem na infolinię gdzieśtam. Nieprzyjemnie, niegrzecznie, dokładnie tak, jak to obecnie jest normalne. (została zniszczona pewna iluzja)...Podsumowując: po prostu miałem pecha i powinienem po prostu kupić nowy.
Dobre: Mój sprzedawca jest całkowicie po mojej stronie i właśnie wysłał oficjalną reklamację do Apple. Jestem mu wdzięczny. Nawet mam teraz złe sumienie, bo mój i-HIFI kupiłem przez Internet w sklepie Apple. To na pewno był mój ostatni bezpośredni zakup w Apple.