Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Belimo

Napisany przez Simona
Nikt tego nie zauważył? 11 maja będzie jeszcze dywidenda, według ostatnich doniesień 30 franków Szwajcarskich. https://www.belimo.com/german/investor/share.htm Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Spójrz, spójrz, Simona ukryła kilka mniejszych wartości SWX w swojej szufladzie na koraliki. Wcale nieźle. Są one zdrowsze od karcynogennych nowotworów słonecznych, przy całym szacunku dla zdrowego wzrostu i wyceny w handlowych kursach.

Napisany przez beat
Dzisiaj rano miałem jeszcze zamówienia w Belimo i chciałem trochę więcej zebrać. Ale nie miało być, więc zakończone. Trochę cierpieliśmy z powodu odejścia dyrektora generalnego. Są jeszcze nieco niedoszacowani, jeśli porównamy to z całym szumem wokół wszystkich urządzeń do obróbki ciepła. Jako światowy lider w zakresie silników napędowych i ich sterowania do regulacji powietrza i wody - co jest niezbędne - zawsze jest to coś. Oczywiście, z coraz większą gęstością instalacji, coraz więcej... Handel jest trochę cieńszy, co wymaga bardzo cierpliwego zbierania. Dni otwartych odbędą się 2 kwietnia.

Napisany przez Simona
Nie mam teraz żadnych, zostały one oddane w zeszłym roku. Jednak z niecierpliwością czekam na prezentację liczb. Powodzenia. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Wynik trochę skromny. Perspektywy dobre. Ocena jest nieco powyżej uczciwego poziomu, co oznacza, że ma dla mnie zbyt mały potencjał wzrostu. Ze względu na niewielką ilość transakcji, sytuacja może się skomplikować. Zakończony handel przyniósł zysk 4%.

Napisany przez beat
Znowu wziąłem dawkę BEAN w wysokości 1250.-. Kurs trochę spadł. Kurs zamknięcia powinien być 1200.- jednakże dzięki nadmiarowi CEO, którego chce się przenieść do NOBE - co nie wydaje mi się prawdopodobne - zostałem ponownie skierowany w stronę BEAN bez CEO. Przy tak dużym kapitale własnym, taki finansista - Scala ze Syngenta - pasowałby całkiem dobrze. W końcu przeprowadzają program odkupu akcji za 50 mln. Nie uważam tej decyzji za bardzo prawdopodobną, ale bardziej niż dla NOBE. Są trochę ociężale, ale bardzo rentowne, dużo wolnego przepływu gotówki, dużo kapitału własnego, oraz bardzo dobrze usytuowane na rynku światowym. Aktualnie trochę słabiej w USA. Ale to się zdarza. A 03.08. są jeszcze wyniki za pierwsze półrocze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata