Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Związek Oszczędzających

Napisany przez rafi911
Cześć, co sądzisz o Związku Oszczędzających: Witaj na stronie głównej Czy to jednoosobowy pokaz?? Pozdrowienia rafi911

Napisany przez 2Bolitho
Dziękuję za link. Sprawdzę go dokładniej. Zgodnie z prawem stowarzyszeniowym, konieczne jest posiadanie co najmniej 7 założycieli, a następnie co najmniej 3 członków. Zgodnie z statutem stowarzyszenia zarząd składa się z 5 osób i jest wybierany na 3 lata. Nie wolno również przyjmować specjalistów finansowych itp. do stowarzyszenia, aby zachować niezależność.

Napisany przez rafi911
Cześć Bolitho, z tego co zrozumiałem, odrzucają oni wszelkie formy emerytur ubezpieczeniowych. Co jest dobre. Zalecane jest oszczędzanie w wybranych funduszach akcyjnych. Jednak gdy spojrzę na strony internetowe zalecanych doradców, znajduję informacje o ubezpieczeniach kapitałowych. Więc koncepcja nie pasuje w 100%. Również sugerowany TRADERCOCKPIT budzi wątpliwości. Jeśli to działa, wszyscy możemy się wzbogacić. Osobiście zlikwidowałem swoje ubezpieczenie kapitałowe Riester i BAV oraz inwestuję w wybrane fundusze. Pozdrowienia, rafi911

Napisany przez 2Bolitho
Wtedy jesteś już bardziej zaangażowany niż ja :-) Cockpit tradera wydaje mi się być zwykłym systemem handlu ilościowego. Tak wiele normalnych funduszy działa. Osoba, która ma odpowiednią płynność finansową, aby zarobić 3 000 euro opłaty rocznej, może być naprawdę dobrze obsługiwana. Dzięki takiemu systemowi handlowemu cała psychologia decyzji inwestycyjnych zostaje usunięta. A jeśli kryteria są mądre, wówczas zajmuje się przeciwną pozycję do większości inwestorów. Jest to praktycznie automatyczna strategia zysku. Sam ostatnio skonstruowałem swój własny system handlowy i testuję go. Gdyby każdy odwzajemniał taki wysiłek i, co jest istotne, miał dyscyplinę do handlu zgodnie z nim, nikt nie mógłby się wzbogacić. Ponieważ jest dokładnie na odwrót, niewielu zarabia dużo, a wielu traci.

Napisany przez rafi911
Tutaj kilka informacji na ten temat, prawdopodobnie nie chodzi o rycerzy :-) Bund der Sparer poddany krytyce|XPERI - baza wiedzy do podejmowania dobrych decyzji Pozdrowienia rafi911

Napisany przez Gerd
Zerknąłem sobie na kilka zalecanych funduszy. Muszę powiedzieć, że jestem trochę bez słów, jak można z czystym sumieniem polecać taki śmietnik. Dodatkowo manipuluje się wyrwanymi z kontekstu liczbami i wmawia ludziom, jak dobre są polecane produkty. To dopiero hit. XPERI – Baza wiedzy dla dobrych decyzji | Replikacja APV

Napisany przez EuroPaule
Cześć, w ciągu ostatnich lat ten związek spotkał mnie kilka razy. Również ci, którzy stoją za nim. Dziwnym trafem zawsze było to na wydarzeniach dedykowanych pośrednikom finansowym. Moje własne odczucie (nie twierdzenie, tylko opinia): Związek Oszczędzających jest tak naprawdę związkiem dostawców usług finansowych, który został założony, aby promować oferty określonych dostawców usług finansowych w lepszym świetle. Być może chodziło tutaj o pływanie na fali Związku Ubezpieczonych, który już w latach dziewięćdziesiątych występował jako wielki krytyk branży ubezpieczeniowej... . Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Gerd
Także tak bezinteresowna organizacja ubezpieczonych utrzymuje się z sprzedaży ubezpieczeń oferowanych swoim członkom poprzez umowy ramowe. Które ubezpieczenia oferowane są we współpracy, jest oczywiście znane tylko członkom. Tak wiele do tematu niezależności.

Napisany przez Bennorca
Jestem na tym forum i na Bund der Sparer z powodu krytyki firmy, dla której pracuję jako certyfikowany doradca ds. metali szlachetnych (geld-ist-gold.net). Interesującym osobom polecam następujące wideo na YouTube: WISO ermittelt https://www.youtube.com/watch?v=VIDEO_ID

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata