Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Sysco WHEN SYY) zaksięgowane

Napisany przez 2cybercrash
Wartość konsumpcji, specjały, interesująca branża, PE jednak nieco ponad 21, kurs spadł poniżej 30 $ i teraz znów jest na poziomie 31 $ z pewną słabością w trendzie rynkowym. Został wyłowiony w celu dywersyfikacji i ze względów chartystycznych. Spodziewam się płaskiego, lekko rosnącego przebiegu kursu. Wskazówka pochodziła od Manfreda, przy kursach poniżej 30 $. :idea:

Napisany przez ManfredBali
Hej Cyber: również CBI radzi sobie dobrze (+12,5%) SYY (+9%) Obie nie są złe, jak na krótki czas. Gdzie widzisz limity sprzedaży, jeśli wolno spytać? (Zazwyczaj się mylę). *************** Jeszcze jedno uwaga odnośnie PFE, która mnie powstrzymuje od inwestycji: Jak wiadomo, potencjał produktowy jest słaby. W konsekwencji: Słaby dział badawczo-rozwojowy. Wielu dobrych naukowców się rozproszyło, co oznacza, że PFE znowu zacznie przyciągać uwagę dopiero wtedy, gdy będzie mógł zaprezentować dobre przejęcia. **************** Pomysł inwestycyjny: Na mojej liście życzeń jest już od jakiegoś czasu Pentair (PNR). (+2,84% przedwczoraj). Aktualnie: 38,41. Chciałbym to jeszcze zdążyć kupić, ale niestety przegapiłem. Spróbuję jeszcze raz dziś. Czy cel to 46? ***************** Ostatnie wiadomości o CS: Czy Winterthur zostanie sprzedane? CS zawsze tego chciała (Gruebel nie jest przyjacielem Winterthur, to po prostu wiem) Miał już być przeprowadzony audyt (AXA?), ale CS - zrozumiale - nie chciała wówczas ujawnić pewnych informacji. Rozmawiamy tu o 10 bilionach franków! (tyle CS wtedy zapłaciła). To duży problem dla potencjalnego nabywcy i właśnie na tym może upaść, ponieważ Winterthur nie ma dużego potencjału wzrostu na szwajcarskim rynku. Pozdrowienia z Bali Manfred Dziękuję za komplement dotyczący AMGEN.

Napisany przez richard100
Cześć Manfred Czy nawrót na tym poziomie nie jest niebezpieczny? Pozdrowienia, Rich PNR Chciałem wstawić wykres. Nie działało. Sprawdź 5-letni wykres. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
Postanowiłem zawczasu zakończyć krótkoterminową transakcję z Sysco, ale nadal będę go obserwować na liście sprawdzającej, śledząc komunikaty i bilans. Współczynnik cena/zysk jest teraz trochę ponad 20, więc jeśli obroty wzrosną, wszystko będzie w porządku, a kurs może się znacznie rozwinąć. Zimmer Holding ponownie zbliżył się prawie do najniższego poziomu, z współczynnikiem cena/zysk prawie poniżej 20. Może tworzyć się formacja W, co stanowi dobrą bazę. Wyniki były w porządku, nie ma nowych komunikatów, ale ruch kursu w tej niskiej cenie jest chaotyczny? Symantec został zaatakowany, jak się obawiałem, do poziomu 17,5$. Trzeba poczekać, aż kurs spadnie jeszcze niżej, będzie trzeba zachować dużo cierpliwości. Obecnie same negatywne wieści. Gdyby nie odpisy związane z przejęciem Veritas, prognoza zostałaby spełniona.

Napisany przez Dany1
ManfredBali pisze: Ostatnie wiadomości dotyczące CS: Czy Winterthur zostanie sprzedane? CS zawsze tego chciał (Gruebel nie jest przyjacielem Winterthur, to po prostu wiem) Była już przegląd sytuacji finansowej (AXA?), ale wówczas CS - zrozumiale - nie był gotowy ujawnić pewnych informacji. Mówimy tutaj o 10 bilionach franków! (tyle CS zapłacił wtedy). To jest duży problem dla potencjalnego nabywcy, i to może się nie udać, ponieważ wzrost Winterthur nie ma dużego potencjału na szwajcarskim rynku. Pozdrowienia z Bali Manfred Cześć Manfredzie Jeśli Winterthur będzie kontynuować w takim tempie, to mogliby naprawdę osiągnąć to już wiosną 06... Mówisz o wartości 10 bilionów franków, to jest amerykańska wartość, dla nas 10 mld franków, to wciąż wystarczająco dużo?

Napisany przez Dany1
Kurczę...teraz jestem w złym forum z Winterthur...przepraszam @wszystkich, jeszcze się nie wszystkiego przyzwyczaiłem...grrr

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata