Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno domu bez umowy o pracę

Napisany przez Quantzey
Cześć, obecnie jestem studentką (do końca kwietnia) i prawdopodobnie przejdę potem do stałego zatrudnienia w firmie, w której od roku pracuję jako pracownik na pół etatu. Okazało się teraz, że mój tata nie może już sam zaspokoić swoich potrzeb w domu, dlatego chciałabym kupić w moim mieście Dom z dwoma mieszkaniami. Musiałabym wziąć pożyczkę w wysokości 80 000€. Moim wkładem własnym jest Dom mojego taty (o wartości około 120 000€), który przekazał mi w darowiźnie. Jako zabezpieczenie mogłaby posłużyć polisa na moje życie w wysokości 20 000€ oraz 10 000€ oszczędności. Przychody z najmu dolnego mieszkania, do którego zamierza wprowadzić się mój tata, będą wynosić 600€ miesięcznie. Moje pytanie brzmi teraz, czy opłaca się iść do banku z tymi informacjami, czy co jeszcze musiałabym przedstawić, aby uzyskać zgodę na pożyczkę w wysokości 80 000€. Dziękuję z góry!

Napisany przez Quantzey
Kilka dodatkowych informacji, które mogą to wyjaśnić: Dom (całkowicie spłacony) chętnie sprzedamy, więc około 120 000€ byłoby dostępne w gotówce. Polisa na życie w wysokości 20 000€ należy do mojego ojca i została na mnie zawarta. Inwestycja w wysokości 10 000€ również należy do mojego ojca. Ponadto otrzymuje on dochód z emerytury w wysokości 2 200€.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Quantzey, jest możliwe zorganizowanie finansowania wraz z ich ojcem! Jeśli są zainteresowani, proszę się do mnie zgłosić w celu uzyskania dalszych informacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata