Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kto wszystko dowiaduje się o kredycie bez BIK?

Napisany przez ADMCI4
Kochani, Ponieważ znajduję się obecnie w dość trudnej sytuacji, przemyślałem rzeczywiście złożenie wniosku o kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa. Naprawdę nie potrzebuję wiele, tysiąc euro byłoby mi już wystarczające. Mam stałe zatrudnienie i stały dochód. Mogę spłacać 30 euro miesięcznie. Jednak nawet najlepiej chcąc nie potrafię sobie wyobrazić, że nikt nie dowie się o tym wniosku kredytowym i ewentualnym zatwierdzeniu. Bank na pewno wprowadzi moje dane w jakieś archiwum dla własnego zabezpieczenia. Czy mogę naprawdę być pewny, że moje własny bank się tego nie dowie? Pozdrowienia.

Napisany przez 2Bolitho
Po co banka nie powinna niczego dowiedzieć się o tym? Brzmi tak, jakby ocena naszej zdolności kredytowej i tak nie była najlepsza. Jeśli bank przestaje nam udzielać pożyczek, to też jest pewnego rodzaju informacja zwrotna. Kogoś zaczyna niepokoić ryzyko związane z udzielaniem nam pożyczek. To powinno nas zaniepokoić. Jeśli pożyczkodawca nie wymaga informacji od banku, to bank na razie nic nie wie. Pytanie brzmi, jak będą regulowane raty oraz czy bank mógłby to ewentualnie zauważyć i zainteresować się tym. Oprocentowanie również będzie bardzo wysokie, ponieważ związane jest z odpowiednim ryzykiem. Ale to nie jest tutaj kwestia.

Napisany przez 2Escorpio
Twoje bank nie ma o tym pojęcia, dopóki nie wypłacisz pieniędzy na swoje konto osobiste i nie spłacisz rat za pośrednictwem konta osobistego. Zabezpieczenie kredytów bez sprawdzania w bazie danych KRD polega na tym, że oprocentowanie jest tak wysokie, że inni kredytobiorcy pokrywają ewentualne zaległości jednego kredytobiorcy poprzez wysokie odsetki / rezerwy banku udzielającego kredyty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata