Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy bank może zablokować moją kartę kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Wiele lat temu złożyłem wniosek o kartę kredytową w moim banku i ją otrzymałem. Od tego czasu korzystam z niej często i dostaję co miesiąc wyciąg, zanim pieniądze zostaną pobrane z mojego konta rozliczeniowego. Wygląda na to, że mój bank nie ma już nic z tym wspólnego. Jednak u przyjaciółki zauważyłem, że jej bank zablokował kartę kredytową, ponieważ nie było wystarczających środków na koncie rozliczeniowym. Jakie możliwości mają banki w tym kontekście? Czy mają one nieograniczony dostęp do karty kredytowej i dlaczego w ogóle istnieją towarzystwa kart kredytowych?

Napisany przez 2Bolitho
Twój partnerem umowy jest bank wydający. Może on zablokować kartę w określonych warunkach. Przyczyną mogą być na przykład nietypowo wysokie obroty, transakcje zagraniczne (szczególnie jeśli kraj ten jest znany z nadużyć kart kredytowych) lub problemy z płynnością finansową, takie jak te, o których wspomniałeś. Wszystko to powinno być również zawarte w warunkach umowy. Ponieważ bank jest Twoim partnerem umowy, ma on oczywiście nieograniczony dostęp do usługi, którą Ci przekazuje. Masz także (przynajmniej na początku) nieograniczone (kwestia definicji, nie należy dosłownie interpretować) możliwości korzystania.

Napisany przez Nachwuchstalent
Cześć Alien23 zgadzam się z Tobą w pełni Bolitho. Niemniej jednak mam dla Ciebie kolejną małą wskazówkę, nasz Alien23: Napisałeś, że kilka lat temu zdobyłeś kartę kredytową za pośrednictwem swojego banku, więc zapytaj się tam ponownie o warunki i rozważ ponowne przejrzenie rynku kart kredytowych, czy inne firmy oferują może tańsze karty kredytowe. Należy wziąć pod uwagę kryteria takie jak oprocentowanie odsetek od zadłużenia, opłata roczna, bezpłatne korzystanie z bankomatów w Unii Europejskiej, możliwości obniżenia opłat rocznych poprzez częstsze korzystanie z karty kredytowej itp. Powodzenia dalej! Pozdrowienia od młodszego

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Alien23, także tutaj zgadzam się w pełni z Tobą Bolitho. Niemniej jednak mam dla Ciebie kolejną małą wskazówkę, Alienie23: Napisałeś, że kilka lat temu załatwiłeś sobie kartę kredytową przez swoją bank, zapytaj tam jeszcze raz o warunki i sprawdź na rynku kart kredytowych, czy inni dostawcy nie mają może tańszych kart kredytowych. Należy wziąć pod uwagę kryteria takie jak stopa oprocentowania, opłata roczna, bezpłatne korzystanie z bankomatów w Unii Europejskiej, możliwości obniżenia opłaty rocznej poprzez częstsze korzystanie z karty kredytowej itp. Powodzenia dalej! Pozdrowienia od Nachwuchs Ale bank może również zablokować kartę kredytową Jak już wspomniał Bolitho... Mastercard / Visa to tylko organizacja, która poszukuje partnerów umownych i rozlicza się między nimi. Nic więcej. W przypadku karty debetowej jest to samo (funkcja Maestro). Mastercard / Maestro / Visa nie mają możliwości interwencji w karty klientów poza możliwością ich zablokowania na żądanie klienta.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata