Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy pełne ubezpieczenie komunikacyjne jest zawarte w finansowaniu?

Napisany przez ADMCI4
Muszę niestety wkrótce kupić nowy samochód. Ponieważ moja sytuacja finansowa nie jest obecnie najlepsza, planuję wkrótce skontaktować się z kilkoma bankami w celu uzyskania informacji na temat możliwości finansowania. Banki zazwyczaj wymagają, aby samochód był objęty pełnym ubezpieczeniem komunikacyjnym. Czy muszę więc osobno opłacać składki za to ubezpieczenie, czy są one już zawarte w planie finansowania? Czy bank narzuca konkretną firmę ubezpieczeniową, czy mogę wybrać tę, z którą mam już ubezpieczenie OC?

Re: Czy pełne ubezpieczenie komunikacyjne jest zawarte w finansowaniu?

Napisany przez Gerd
Cześć! Tutaj dostępne są różne modele. Finansowanie zawsze należy załatwiać przez salon samochodowy. Warunki tam są zdecydowanie lepsze niż przy bezpośrednim pójściu do banku. Niektóre salony samochodowe twierdzą, że ubezpieczenie jest wliczone w ratę kredytu. To jednak zasadniczo nieprawda. Bez ubezpieczenia rata często jest znacznie niższa. Ubezpieczenia preferowane przez salony samochodowe są zazwyczaj drogie. Moja rada: ubezpieczenie należy wykupić osobno. Wtedy dokładnie widać, ile kosztuje ubezpieczenie, a ile sam samochód. Przy kredycie niemal zawsze sprzedaje się ubezpieczenie od pozostałej kwoty zadłużenia. Jest to często zbędne i drogie. Ja jednak nie dyskutowałbym z dealerem na ten temat. Po podpisaniu umowy masz 14 dni na odstąpienie od niej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata