Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Karta oszczędnościowa Postbank uszkodzona?

Napisany przez Pansen77
Witaj Mam problem z kartą sparcard bezpośrednio z Postbanku. Być może robię jakiś błąd, ale to już trzecia karta z rzędu, która została zastąpiona z powodu tego samego problemu: - konto jest wystarczająco zasilenie - bankomat należy do Postbanku (próbowałam już wszystkich sieci bankomatów; cashgroup, cashpool, sparkasse, visa plus itp.) - karta została włożona poprawnie zgodnie z instrukcją na bankomacie - PIN jest poprawny ... zawsze pojawia się ten sam komunikat o błędzie: karta nie jest akceptowana w tym bankomacie. Na okienku powiedziano mi, że wypłaty są możliwe tylko z bankomatu i niestety nie mogą mi pomóc z powodu cudownych oprocentowań w Postbanku w Hamburgu. To samo przekazywane jest przez telefon bankowości Postbank - zawsze mówią: karta powinna działać. Jestem bliska ogromnej frustracji i rozważam zamknięcie lub rozwiązanie konta oszczędnościowego, choć bardzo pilnie potrzebuję tych pieniędzy. Czy ktoś miał ten sam problem? Czy istnieje jakieś rozwiązanie? Może jakiś bankomat w innym mieście? (mieszkam w Essen) Pozdrawiam Pansen

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli karta nie zostanie zaakceptowana, to po prostu nie zostanie zaakceptowana. To nie z twojej winy, ale jasne jest, że to kwestia banku. Bywają określone godziny w nocy (o których nie będę mówił), kiedy w bankach przeprowadzane są wewnętrzne transakcje, i w tym czasie można wypłacić pieniądze jedynie wtedy, gdy karta ma ograniczenie offline. Jednak w przypadku karty Visa Plus takie ograniczenie nie istnieje. Byłbym także zdziwiony, gdybyś zawsze trafiał na te konkretne godziny. Radziłbym wymienić kartę aż do momentu, gdy wszystko zacznie działać... to przecież nic nie kosztuje. Jeśli jednak chcesz dostępu do swoich pieniędzy, musisz anulować kartę i powiadomić, dokąd mają zostać przelane środki. Myślę też, że taka karta nie jest dobrym sposobem na gromadzenie odsetek... lepszą opcją będzie konto oszczędnościowe, z którego w większości banków można w sekundach przenieść środki na konto bieżące i mieć do nich dostęp. esco

Napisany przez ADMCI4
Muszę powiedzieć, że mam również kartę Postbank, a to już piąta. Tym razem wytrzymała zaledwie tydzień, teraz znów muszę zastanowić się, jak będę płacić. Zamierzam jednak zamknąć swoje konto i przejść do Volksbank, ponieważ ich karty zawsze działają!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata