Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy mam otworzyć nowe konto, aby spłacić debet?

Napisany przez brummkreisel
Hej wszystkim, Mam nadzieję, że to pytanie pasuje do tej kategorii... Mam konto osobiste w Sparkasse. Moje konto jest na minusie 2500 euro. Teraz wpadłem na pomysł, żeby otworzyć drugie konto, aby odzyskać pełne wynagrodzenie i następnie co miesiąc przelać 250 euro na stare konto, aby stopniowo spłacić debet. Co sądzicie o tym pomyśle? Pozdrowienia i dzięki za pomoc, Brummkreisel

Napisany przez 2Bolitho
Uważam, że to nie jest dobre. Ale może nie musi tak być. Ważne jest, że Sparkassie się to nie spodoba. Gdy wpływ wynagrodzenia ustaje, Sparkasse będzie naciskać, aby odzyskać pieniądze. Nie znam dokładnych możliwości, jakie mają do wyboru. Jednak ponieważ debet (zazwyczaj) opiera się na regularnym wpływie gotówki, przypuszczam, że wypowiedzenie jest dość prawdopodobne.

Napisany przez alfisti
Po prostu porozmawiałbym z bankiem Sparkasse i przedstawił im Twój pomysł. Zazwyczaj wiele spraw da się załatwić w ten sposób.

Napisany przez Sampi
To jest link dający pierwszy przegląd warunków. Ponadto nie mogą zająć wszystkiego z twojego konta, istnieją minimalne stawki.

Napisany przez 2Escorpio
Nie widzę tam sensu? Można po prostu zostawić to tak, jak jest, i co miesiąc po prostu wydawać o 250 euro mniej, a debet stopniowo zmaleje? Byłoby to nawet bardziej opłacalne pod względem odsetek, ponieważ na początku miesiąca mamy więcej nadwyżki niż gdyby pieniądze były na innym koncie, a spłacamy tylko te 250 euro? Istnieje również możliwość odliczenia 250 euro od kredytu co miesiąc, co na pewno spowoduje, że będziemy się obniżać, ponieważ pod koniec miesiąca po prostu nie będziemy mieć już nic do dyspozycji. Jeśli zresztą zamierzamy spłacać 250 euro każdego miesiąca, wtedy to wcale nie stanowiłoby problemu?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata