Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy mogę zmienić umowę ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków?

Napisany przez ADMCI4
Wiele lat temu zawarliśmy ubezpieczenie od wypadków, w którym byli również ubezpieczeni nasi dzieci. Nasz najstarszy syn ma już 26 lat, ma własny zawód i dobrze zarabia. Dlatego chcielibyśmy go usunąć z naszego ubezpieczenia od wypadków. Czy konieczne będzie zawarcie zupełnie nowej umowy, która przedłuży okres obowiązywania, czy można ją po prostu zmodyfikować? Martwi mnie bowiem, że ponownie będziemy związani umową na kolejne dziesięć lat. Pozdrowienia, Erlkönig

Napisany przez EasyD
Możesz po prostu odwołać swojego syna w dwuwierszowym tekście, aby nie przedłużył się kontrakt o x lat. Maksymalny okres trwania umowy ubezpieczenia w tej branży wynosi obecnie trzy lata. Nawet z umów, których czas trwania jest dłuższy, zgodnie z polisą ubezpieczeniową można łatwo wcześniej zrezygnować.

Napisany przez Gerd
Powinni to zrobić jak najszybciej, ponieważ widocznie nigdy nie zaktualizowali Państwo umowy. Oznacza to, że Państwa syn jest nadal ubezpieczony jako dziecko i otrzyma tylko bardzo obniżone świadczenie w przypadku ubezpieczeniowym. Ubezpieczenia od wypadków także warto regularnie dostosowywać, ponieważ warunki i świadczenia ciągle się zmieniają. Mogą Państwo również zawrzeć umowę tylko na 1 rok, jeśli nie chcą Państwo dłuższego zobowiązania.

Napisany przez Reibold
Cześć Erlkönig! Również polecałbym Państwu sprawdzenie całej umowy! W ubezpieczeniach od wypadków istnieje obecnie o wiele lepsze warunki niż przed dziesięcioleciami. Niektóre zdarzenia, które nie były wtedy ubezpieczone, są dzisiaj uznawane za wypadek. Na przykład zapalenie spowodowane ugryzieniem kleszcza lub zatrucie pokarmowe. A jeśli przedłużą Państwo umowę do po 65 roku życia, prawdopodobnie nie otrzymają Państwo jednorazowej wypłaty, a jedynie rentę dożywotnią. Ponadto kwoty, które wtedy mieli Państwo ubezpieczone, mogą dzisiaj nie być już w pełni adekwatne w euro. Ubezpieczenia od wypadków są dostępne z okresem trwania od 1 roku. Nie ma więc czego się bać przed tą datą. Pozdrowienia Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata