Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Do kiedy obowiązuje ubezpieczenie pogrzebowe?

Napisany przez ADMCI4
Dopóki nie skończyłem czterdziestu lat, nigdy nie myślałem o tym, ale powoli zaczynam się tym zastanawiać. Pogrzeby i wszystko, co z nimi związane, są bardzo kosztowne. Nie chciałbym zostawić tego moim bliskim, zwłaszcza że są wtedy również emocjonalnie bardzo obciążeni. Dlatego zastanawiałem się nad zawarciem ubezpieczenia pogrzebowego. Ostatnio kolega powiedział mi, że w wieku 42 lat jestem już za stary na takie ubezpieczenie. Dlatego chciałbym wiedzieć, czy istnieje ograniczenie wiekowe dla zawarcia takiego ubezpieczenia.

Napisany przez Reibold
Cześć ptaszek! To byłoby straszne, gdyby w wieku 42 lat byłaś już za stara! Możesz jeszcze zdecydować się na ubezpieczenie na życie z ryzykiem, które obejmuje Cię do 65. roku życia, a w przypadku niektórych dostawców nawet do 70. roku życia. Jest to bardzo korzystny sposób, o ile jesteś jeszcze zdrowy. Musisz jednak odpowiedzieć na pytania dotyczące Twojego stanu zdrowia. Jeśli doczekasz końcowego terminu umowy, umowa wygasa bez możliwości zwrotu. Możesz również zawrzeć ubezpieczenie pogrzebowe, które będzie obowiązywać aż do śmierci lub zwróci pieniądze w określonym terminie. Wnioski te są mniej skomplikowane, ale składki są wyższe. Są one obliczone tak, abyś do około 70 lub 75 roku życia wpłacił pełną sumę ubezpieczenia na wypadek śmierci. Faktyczny zysk osiągniesz tylko wtedy, gdy zginiesz wcześniej. Oprócz niewielkiego oprocentowania, jeśli dotrwasz do daty wygaśnięcia. Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Napisany przez ProperSoul
Ja, zgadzam się z Reiboldem: Jesteś jeszcze za młody na ubezpieczenie pogrzebowe. Jeśli twoje zdrowie na to pozwala, powinieneś raczej rozważyć ubezpieczenie na życie. Pozdrawiam

Napisany przez Gerd
ubezpieczenie na życie ryzyka jest tu nieodpowiednie. Chodzi tylko o zabezpieczenie kosztów pogrzebu. ubezpieczenie na życie ryzyka zawsze ma datę końcową. Jeśli umrę później, to krewni mają pecha. Nie ma żadnych pieniędzy. W ubezpieczeniu pogrzebowym można ustalić okres płacenia składek, ale w Państwa przypadku nie powinien on przekraczać wieku emerytalnego. Wypłata nastąpi w razie śmierci, niezależnie od terminu. Im dłużej żyją, tym więcej zostanie wypłacone, ponieważ to ubezpieczenie działa także po zakończeniu wpłacania i generuje zyski.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata