Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy beneficjent i właściciel konta muszą być tacy sami przy przelewie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Gdy wypełniam formularz przelewu, zawsze się zastanawiam, ponieważ tak naprawdę mogę wpisać cokolwiek jako właściciela konta. Zawsze mam wrażenie, że to w ogóle nie jest sprawdzane. W ramach zakupu na Ebayu też raz przelałem pieniądze na konto męża, ale w opisie wpisałem nazwisko żony. Czy to jest dozwolone, czy w ogóle jest sprawdzane przez banki? Nie mam wrażenia, że wszystkie informacje w formularzu przelewu są weryfikowane pod kątem ich prawdziwości. Na przykład nie trzeba już podawać banku, jeśli znamy numer BLZ. Ale mogł się tam również wkradł jakiś błąd. Klient finansowy

Napisany przez 2Bolitho
Chociaż pracowałem tylko przez 1 tydzień w dziale operacji krajowych w banku i to było ponad 10 lat temu, to prawdopodobnie niewiele się zmieniło. Większość dokumentów jest przetwarzana w pełni automatycznie. Przy tym sprawdzane są zgodność numeru BLZ, konta i częściowo nazwy. W przypadku istnienia znaczących różnic dokument jest sprawdzany przez pracownika. Nazwa w celu przelewu nie jest sprawdzana. Odbiorca płatności jest sprawdzany w sposób ogólny. Nawet jeśli nazwisko kobiety znajduje się na liście odbiorców, a konto należy do mężczyzny, przelew nie jest odrzucany. W przypadku przelewów elektronicznych, moim zdaniem, to zleceniodawca ma obowiązek zachowania ostrożności, ponieważ bank nie jest w stanie już tego kontrolować. To ogólne wytyczne. Być może aktualny pracownik banku napisze dokładne informacje na ten temat.

Napisany przez 2Escorpio
Większość mniejszych kwot przechodzi zarówno przy przelewie, jak i przy obciążeniu. Dopiero dla wysokich kwot dokładniej sprawdza się związki z praniem brudnych pieniędzy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata