Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Jak mogę uzyskać finansowanie samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Mam już dwa kredyty, które spłacam od lat. Nowego raczej nie dostanę. Mój problem polega jednak na tym, że pilnie potrzebuję nowego samochodu, ponieważ naprawa starego nie opłaca się już. Czy istnieje jakaś możliwość, aby uzyskać finansowanie pojazdu bez bankowego kredytu? Istnieją przecież kredyty bez sprawdzania w rejestrze dłużników, czy istnieją one również dla samochodów? Do kogo mogę się zwrócić, aby zapytać o to i obliczyć koszty? Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.

Re: Jak mogę uzyskać finansowanie samochodu?

Napisany przez 2Bolitho
Nu cóż, jeśli nie otrzymujesz już kredytu, to zapewne istnieje ku temu jakiś powód. Ryzyko udzielenia Ci pożyczki jest po prostu zbyt duże. Lub też możliwe jest tylko przy znacznym dodatkowym ryzyku (oprocentowaniu). To jest w zasadzie zakład na niewypłacalność kredytową i Twoją upadłość. Mój problem polega jednak na tym, że koniecznie potrzebuję nowego samochodu, ponieważ naprawa starego się już nie opłaca. Sporze skłoniło mnie do zastanowienia się. To taki wskaźnikowy wyraz dla nieprawdziwego zdania. Czy naprawdę koniecznie potrzebujesz nowego samochodu? Oznacza to, że zawsze mamy kilka możliwości. Być może wystarczy wspólny przejazd lub autobus też może posłużyć przez pewien czas. Nie mam pojęcia, jaka jest Twoja indywidualna sytuacja, ale z mojego doświadczenia wiem, że zawsze mamy kilka możliwości, które czasem nie od razu dostrzegamy. Przeanalizuj to dokładniej, na pewno istnieją także inne rozwiązania. Chciałbym również móc zarabiać/posiadać tak dużo pieniędzy, by móc sfinansować sobie samochód. Ale po prostu nie starcza. Dla mnie oprocentowanie i utrata wartości nie są do przyjęcia. Nie rozumiem tego. Przecież tak wielu ludzi finansuje samochód. Czy naprawdę zarabiam tak mało? Przy tym moje dochody są już znacznie lepsze niż przeciętne. I nie mam też żadnych innych kredytów poza tym na Dom. Ale cóż, nie mam pojęcia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata