Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Budowa nieruchomości po spadkobiercach!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam działkę należącą do wspólnoty spadkowej, ponieważ połowa działki należy do mojej siostry. Na działce znajduje się bardzo stary i niestabilny Dom. Moim celem jest postawienie nowego domu na tej działce i zburzenie starego kruchego domu. Moja siostra oczywiście oczekuje rekompensaty za swój udział. Działka jest oznaczona jako teren zielony. Jeśli zacznę tam budować, cena rekompensaty będzie ustalana na podstawie terenu zielonego czy terenu budowlanego. Ponadto nie mogę zastąpić istniejącego budynku większym domem, nie może on przekraczać 140 m². Czyli nawet nie mogę go częściowo sprzedać, więc nie ma on dla mnie wartości terenu budowlanego, prawda? Co o tym sądzisz? Czekam z niecierpliwością na nowe sugestie. Dziękuję i pozdrowienia. WilhelmIV.

Napisany przez ADMCI4
Na początek polecam ci sprawdzić, czy w ogóle możesz budować - jeśli teren rzeczywiście jest przeznaczony jako teren zielony. Istnieje ryzyko, że nie otrzymasz pozwolenia na budowę. Być może jedynie remont domu jest dozwolony. Co powiesz na złożenie zapytania wstępnego bądź skorzystanie z porady architekta, który zna miejscowe przepisy budowlane? Moim zdaniem powierzchnia, która ma zostać zabudowana, powinna być obliczona według lokalnych standardów jako teren budowlany. Pozostała powierzchnia powinna być oceniona i wypłacona jako teren zielony. Pozdrawiam. Mustang

Napisany przez Oterio
Jeśli masz jakiekolwiek pytania, zawsze zalecam skonsultowanie się z profesjonalistą, takim jak prawnik specjalizujący się w prawie budowlanym. Tylko on będzie w stanie odnaleźć ukryte kwestie, które mogą zwiększyć Twoje możliwości w takich sprawach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata