Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Z którym brokerem online handlujesz?

Napisany przez Marktinsider
Cześć wszystkim Po trzech miesiącach przerwy, znów jestem gotowy do handlu akcjami i opcjami. Ta przerwa dobrze mi zrobiła, pozwoliła mi uporządkować kilka spraw w moim życiu. Chciałbym jednak bardzo ostrożnie wybrać mojego brokera online. Wcześniej byłem z Swissquote, ale zupełnie nie jestem zadowolony z ich usług. Bankructwa, nieszczęścia i problemy na potęgę. Zdarzało się wielokrotnie, że przez godziny cena akcji (amerykańskich akcji) była jeszcze z poprzedniego dnia, a także transfer pieniędzy z konta SQ był bardzo uciążliwy. W kwestii technicznej wiele rzeczy nie działało, były błędne rozliczenia (szczególnie przy handlu opcjami) i małe uwzględnienie życzeń klientów. Opłata roczna jest w porządku. Natomiast bardzo podobała mi się GUI, nawigacja i obsługa. Handel i wymiana walut nie sprawiały problemów. Chciałbym się dowiedzieć od was: 1. Z jakim/i brokerem/i handlujecie (Nazwa/y + URL)? 2. Zadowoleni z opłaty rocznej i prowizji? 4. Czy GUI, nawigacja i obsługa są w porządku? 5. Czy możliwy jest handel opcjami? 6. Czy możliwy jest handel CFD? 7. Czy transakcje są przetwarzane przez przeglądarkę (IE/FF) czy konieczne jest narzędzie (zwykle oparte na Java)? 8. Czy uwzględnia się życzenia klientów? 9. Czy jesteście zadowoleni z waszego brokera, czy planujecie zmianę? Tages Anzeiger porównał opłaty online brokerów między sobą. Oto tabela (PDF). Pod względem cenowym uważam Tradingfloor Synthesis Bank za całkiem atrakcyjny, ale uciążliwe jest to, że wszystko musi działać przez narzędzie Java. Pozdrowienia Insider rynkowy

Napisany przez beat
Jestem z tego zadowolony. Niemniej jednak zajmuję się tylko akcjami :wink: Nie będę opisywał, ponieważ znasz SQ. p.s.: Twój link do zestawienia nie działa :!:

Napisany przez richard100
Cześć Markinsider, Po prostu odwiedź: www.yellowtrade.ch W sekcji Demo możesz spokojnie przejrzeć zestawienie. Jestem z tego bardzo zadowolony. Jednakże inwestuję tylko w akcje z CH, D, USA. Duży plus: Brak opłat depozytowych. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beta
SQ dla krótkoterminowego handlu, głównie warrantów i tytułów z CH. Wpłaty i wypłaty zostały usprawnione, ...wiele rzeczy się poprawiło: Nigdy jeszcze nie miałem problemu. Ameritrade dla tytułów amerykańskich, OTC-Trades są również wykonywane solidnie. 9,99 $ stała prowizja za każdą transakcję! Dobra obsługa. Dobre narzędzia. Bank spółdzielczy dla pozostałych giełd.

Napisany przez Karat
SQ und CS Karat

Napisany przez Marktinsider
beat, teraz powinno działać łącze. W przeciwnym razie dziękuję wszystkim za informacje zwrotne. Mam problem z wyborem. Na pewno przyjrzę się bliżej Yellownet i trade-net.

Napisany przez Globalist
Jestem w UBS i całkiem zadowolony. Duża oferta i wszystkie giełdy. Za to jest trochę drożej niż u innych. Ale jestem gotowy zapłacić tę cenę. Nie chcę zmieniać przez najbliższe 5 lat.

Napisany przez Trading24
1. Z którym brokerem handlujesz (nazwa + URL)? LYNX Broker www.lynxbroker.de 2. Jesteś zadowolony z opłaty rocznej i prowizji? Bardzo, handel odbywa się po bardzo korzystnych opłatach. W sumie jest OK, ale reszta sprawiła, że się w nim zakochałem. Broker sprawia mi przyjemność, nawet jeśli czasami nie idzie mi zbyt dobrze. Obsługa i ceny są bardzo dobre! 4. Czy interfejs graficzny, nawigacja i obsługa są w porządku? Bardzo obszerny. Na początku trochę skomplikowany, ale po wielu miłych wskazówkach teraz bardzo łatwy w obsłudze. 5. Czy możliwy jest handel opcjami? TAK, handluję Opcjami w Niemczech za 2 euro (HT)! W USA opłata wynosi 3,50 USD (przeliczając na euro, jest to zbliżone do 2 euro). 6. Czy możliwy jest handel kontraktami CFD? TAK, obecnie tylko przez Anglię i Australię. Ale i tak nie jestem fanem kontraktów CFD! 7. Czy transakcje są realizowane przez przeglądarkę (IE/FF) czy potrzebne jest narzędzie (zwykle oparte na Javie)? Oba! Również dostępne na Androidzie (tablet) i iPhoneie. 8. Czy uwzględniane są sugestie klientów? TAK, dział obsługi czasami nie spełni każdego mojego życzenia, ale prawie zawsze. 9. Jesteś zadowolony z Twojego brokera czy planujesz zmianę? Bardzo zadowolony!

Napisany przez Jacque12
Również UBS. To prawda, że chodzi o ceny, ale naprawdę mają wiele ofert i jeśli gdzieś nie powinniśmy oszczędzać, to na naszych pieniądzach. Uważam, że można być pewnym, że długoterminowo jest się tam dobrze zabezpieczonym.

Napisany przez FredS
Co sądzicie o Cortal Consors?

Napisany przez isar11
Cześć, byłem też w CC. To było miłe, gdy jako nowy klient musiałem zapłacić tylko 5 euro prowizji za zlecenie. Ale ostatnio moje średnie opłaty wynosiły 10 euro. Dla mnie jako małego inwestora to za dużo. Poza tym uważam, że CC jest bardzo dobre. Obsługa jest naprawdę dobra. Zawsze kogoś mogłem osiągnąć i natychmiastowo uzyskałem pomoc, gdy miałem pytania.

Napisany przez heizexperte24
Interesujące. Zawsze chciałem się z tym właściwie zająć, ale nigdy nie miałem na to czasu. Czy można wyobrazić sobie, że zacznie się od małych kwot (tylko kilkaset) i powoli się w to wkręcać, czy to możliwe tylko w tysiącach i więcej?

Napisany przez 2Bolitho
Można wszystko. Ale trzeba to przemyśleć. Weźmy na przykład koszty transakcyjne w wysokości około 7-8 euro za zakup lub sprzedaż. Oznacza to łączne koszty transakcji w wysokości 14-16 euro. Jeśli handlujesz akcjami o wartości 150 euro, stanowi to 10%. Gdy handlujesz za 1400 euro, opłata wynosi tylko 1%. Dla mnie to jest punkt wyjścia. 1% kosztów transakcyjnych jest moim zdaniem akceptowalne. Jednakże dla każdej pozycji akcyjnej. I powinno się postawić wszystko na jedną kartę. Powinno to być już 4-5 pozycji. Oczywiście można to zrobić z mniejszą liczbą, ale wtedy ryzyko jest dla mnie zbyt duże!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata