Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Najlepsze fundusze dwukrotnie

Napisany przez Loktar
Cześć wszystkim. Czy ktoś z was zna dobre fundusze Best-of-Two? Coś w rodzaju tego tutaj: ISIN: DWS0XJ Ten rodzaj funduszy inwestuje w obligacje i akcje, które lepiej się rozwijają z obu klas. Z tego, co rozumiem, jest to określane przez jakąś formułę matematyczną lub coś w tym rodzaju, kiedy i w jaki sposób powinno przebiegać ważenie. Może to być w dowolnych % proporcjach między 100% akcjami a nawet 100% obligacjami. Czy ktoś zna dobre fundusze w tym segmencie, szukałem już w sieci Best of Two, ale nie udało mi się nic konkretnego znaleźć. Pozdrowienia Loktar

Napisany przez Graufell
Fundusz Walser Portfolio German Select (WKN A0BKM9) inwestuje zgodnie z tym zasadą.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, pomysł w ogólnym sensie nie jest zły, ale realizacja wygląda na znacznie trudniejszą, niż się wydaje na pierwszy rzut oka. DWS nie może pochwalić się zbytnio swoją rodziną funduszy PrivatMandat. Więcej informacji: db PrivatMandat | finanzdeutsch Wspomniany przez Graufella fundusz robi lepsze wrażenie. Niestety nie jest to kategoria inwestycji, którą można znaleźć w Morningstar czy podobnych. W tym stylu inwestowania istnieje duże niebezpieczeństwo, że na rynkach akcji przez długi okres czasu będą duże wahania cenowe. Wtedy będzie ciągłe kupowanie i sprzedawanie. To spowoduje dodatkowe koszty i nic nie przyniesie. Spontanicznie przychodzą mi na myśl dwa fundusze od Metzler: Torero Multi Asset (A0JLWU) i Global Protect (A0MY0U). Oba łączą to co najlepsze z dwóch światów i dodają cel dolnej granicy wartości inwestycji: Wynik: Nic z tego. System nie jest wystarczająco elastyczny, aby skorzystać z rosnących cen. Powodzenia w poszukiwaniach. Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata