Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy muszę przechowywać rachunek z karty Visa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Mam 34 lata i przechowuję wszystkie wyciągi bankowe od kiedy miałem 16 lat. Jestem bardzo ostrożny w takich sprawach i zawsze martwię się, że może kiedyś pojawić się zapytanie, a ja nie będę mógł nic udowodnić. A jak jest z wyciągami z karty Visa? Nie ma specjalnych wyciągów, dlatego od lat przechowuję wyciągi z karty. Moja dziewczyna uważa, że to przesada, dlatego chciałem zapytać tutaj, czy ogólnie rzecz biorąc można je wyrzucić po pewnym czasie, czy lepiej przechowywać przez kilka lat. Samurai

Napisany przez 2Bolitho
Zawsze je wyrzucam. Zachowuję je tylko elektronicznie.

Napisany przez 2Escorpio
Zazwyczaj mówi się, że jeśli wszystko jest w porządku z rozliczeniem, można je wyrzucić po upływie 1 roku od daty wykonania u osób prywatnych. Firmy powinny przechowywać je przez 10 lat, ale z innego powodu.

Napisany przez Doso
Jeśli jednak coś się pojawi, banki są zobowiązane przechowywać transakcje przez dłuższy czas. Przechowują je w archiwum, skąd mogą je później wydobyć. Miałem przypadek, gdy potrzebowałem dokładnych transakcji sprzed 8 lat. Bank wtedy wydobył je z archiwum z mikrofilmów, co kosztowało kilka euro opłaty manipulacyjnej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata